14 Ιανουαρίου 2013

ΟΝΝΕΔ Αττικής: Όχι άλλες Βίλλες Ανομίας

Πριν από λιγότερο από δύο μήνες είχαμε την 38η επέτειο από τις Εθνικές Εκλογές της 17ης Νοεμβρίου 1974, τις πρώτες που πραγματοποιήθηκαν μετά την επταετή Δικτατορία και αποτέλεσαν την έναρξη της Μεταπολίτευσης. 38 χρόνια μετά η Μεταπολίτευση αποτιμάται μάλλον αρνητικά, αφού κατά τη διάρκεια της κυριάρχησαν μύθοι και ιδεολογήματα που οδήγησαν σε στρεβλή λειτουργία των νόμων και των θεσμών.

Μια από τις πλέον χαρακτηριστικές παθογένειες της Μεταπολίτευσης είναι οι Βίλλες Ανομίας που δημιουργήθηκαν σε πολλές πόλεις, όπου λειτουργούσαν ως χώροι παράνομων ενεργειών υπό το πρόσχημα της αναρχικής και αντιεξουσιαστικής ιδεολογίας. Χαρακτηριστικά είναι η περίπτωση της κατάληψης της Βίλλας Αμαλίας, που πρόσφατα έληξε ύστερα από παρέμβαση της Πολιτείας. Ωστόσο, οι "ένοικοι" της δεν σταμάτησαν εκεί: προχώρησαν σε επιθέσεις σε γραφεία και τοπικές οργανώσεις πολιτικών φορέων, μεταξύ άλλων και τοπικών γραφείων της ΟΝΝΕΔ στην Αττική.

Ήρθε η ώρα να δοθεί ένα τέλος σε αυτές τις πρακτικές, είτε αφορούν καταλήψεις είτε επιθέσεις στη δημόσια και ιδιωτική περιουσία. Καμία μειοψηφική ομάδα, που χρησιμοποιεί την ιδεολογία ως κάλυψη των παραβατικών ενεργειών της, δεν μπορεί να δρα εις βάρος των πολιτών και του δικαιώματος τους στην ασφάλεια, την έννομη τάξη και την προστασία της περιουσίας, της αξιοπρέπειας και της ζωής τους.

Σακαρετσάνος Δημήτρης
Υπεύθυνος Οργανώσεων ΟΝΝΕΔ Αττικής