14 Ιανουαρίου 2013

Δύο κουκουλοφόροι με καλάσνικοφ «χτύπησαν» τα γραφεία της ΝΔ-Έκκληση ΕΛΑΣ για πληροφορίες

Δύο κουκουλοφόρους οπλισμένους με καλάζνικοφ, που κατέβηκαν από ένα αυτοκίνητο και αφού διήνυσαν 50 μέτρα σταμάτησαν σήκωσαν τα όπλα και από απόσταση 70 μέτρων σημάδεψαν τη φωτεινή επιγραφή των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας, δείχνούν τα καρέ από τις κάμερες.
Όμως η στιγμή των πυροβολισμών δεν έχει αποτυπωθεί με αποτέλεσμα να μην έχει εξακριβωθεί αν πυροβόλησαν και οι δύο με τα καλάζνικοφ ή μόνο ο ένας. Αυτό θα αποκαλυφθεί από τη βαλλιστική εξέταση που διενεργείται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται μέσα στην ημέρα.

Με βάση της εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες τόσο των γραφείων της Ν.Δ όσο και της Τροχαίας, οι δράστες επέβαιναν σε ι.χ αυτοκίνητο – πιθανότατα είναι το καμένο Toyota Corolla που βρέθηκε στο Παλαιό Φάληρο -, το οποίο οδηγούσε τρίτο άτομο. Πλέον δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων που κάνουν λόγο για αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δράστες και όχι για μοτοσικλέτα, ωστόσο οι άγνωστοι δράστες γνώριζαν ότι στο σημείο βρίσκονταν πολλές κάμερες και φρόντισαν να έχουν πολύ καλά καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους.

Την ίδια ώρα, φύλλο και φτερό γίνεται το καμένο αυτοκίνητο που βρέθηκε στο Παλαιό Φάληρο. Αν και η φωτιά που έβαλαν οι δράστες κατέστρεψε εντελώς το εσωτερικό του οχήματος, οι αστυνομικοί προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες που τους δίνει η τεχνολογία να εντοπίσουν τυχόν αποτυπώματα ή DNA των δραστών.

Παράλληλα, ξεσκονίζουν από τα αρχεία όλες τις περιπτώσεις οργανώσεων που είχαν στο οπλοστάσιο τους καλάζνικοφ. Ουσιαστικά, εκτός από τον Επαναστατικό Αγώνα που εξαρθρώθηκε και χρησιμοποιούσε στις επιθέσεις του καλάζνικοφ, τέτοιου είδους οπλισμό έχει χρησιμοποιήσει το 2009 η οργάνωση με το όνομα «ΟΠΛΑ – Ομάδα Προλεταριακής Λαϊκής Αυτοάμυνας- που επιτέθηκε στο Α.Τ Αγίας Παρασκευής, αλλά και η Σέχτα Επαναστατών που δολοφόνησε το δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια απεικονίζει σε φωτογραφικό υλικό που ανέβασε στο διαδίκτυο οπλισμό τέτοιου τύπου. Αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα καθώς το καλάζνικοφ είναι ένα όπλο που ειδικά στην Ελλάδα βρίσκεται παντού και μπορεί οποιοσδήποτε να το προμηθευτεί.




Έκκληση της Αστυνομίας


Η Αστυνομία σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει στοιχεία κάνει έκκληση σε όσους πολίτες είδαν ή άκουσαν το παραμικρό να καλέσουν στο τριψήφιο και τα δύο τετραψήφια νούμερα και να δώσουν πληροφορίες. Ειδικότερα η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει πως «Σχετικά με τους πυροβολισμούς κατά των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας, παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει ή αντελήφθη οτιδήποτε στην ευρύτερη περιοχή του περιστατικού (Λεωφόρος Συγγρού, Γέφυρα Αμφιθέας, Δοϊράνης κ.λ.π) καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, όπου στην οδό Σολωμού 40 & Σωκράτους βρέθηκε καμένο αυτοκίνητο μάρκας Toyota Corolla, χρώματος γκρι-ανθρακί, να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς : 170, 1014 και 1964 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β). Διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.  Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό των πυροβολισμών έγινε στις 03.00 ώρα περίπου, σήμερα τα ξημερώματα, ενώ η φωτιά στο αυτοκίνητο εκδηλώθηκε λίγο αργότερα, στις 03.10 ώρα περίπου».

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ