14 Ιανουαρίου 2013

Τα γυρίζει ο Βενιζέλος... τώρα φταίει ο Διώτης που δεν αξιοποίησε το υλικό της λίστας!!

[Όταν πρωτοαποκαλύφθηκε η υπόθεση, ο ίδιος ο Βενιζέλος είχε πει στη Βουλή ότι η λίστα Λαγκάρντ δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί γιατί αποτελούσε παράνομο υλικό! Μάλιστα τότε δικαιολογούσε τον Διώτη που σήμερα κρεμάει!!]

«Η μόνη ευθύνη που έχω είναι ότι κράτησα τον Διώτη στη θέση του», είπε πρόσφατα σε μια σύσκεψη στελεχών του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αρνούμενος ότι έχει πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.


«Στην Ελλάδα παίζεις με το "φταίω-δεν φταίω"» φέρεται να είπε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Απόστολος Κακλαμάνης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Πρόεδρος του κόμματος δεν πρέπει να αναλάβει πολιτικές ευθύνες. Ο Απόστολος Κακλαμάνης, άλλωστε, που διαθέτει μεγάλη εμπειρία και από το 1989 και την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο, θα οριστεί από τον Ευ. Βενιζέλο ως ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στην Προκαταρκτική και όλοι στοιχηματίζουν από τώρα για τις μεγάλες κόντρες που θα έχει με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη, δίπλα στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται για τους νομικούς χειρισμούς ο Χαράλαμπος Ανθόπουλος, ενώ εκτιμάται ότι θα επιστρατευτεί ενόψει Προκαταρκτικής και ο Αντώνης Βγόντζας.

«Τι παραπάνω μπορεί να κάνει ένας υπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που έχει όλα τα μέτωπα ανοιχτά, όταν πληροφορείται εκ των υστέρων ότι η αρμόδια ελεγκτική υπηρεσία διαθέτει ένα ψηφιακό υλικό που ήρθε μέσω των μυστικών υπηρεσιών, το έχει αξιολογήσει, το έχει στα χέρια της, συνιστά πηγή πληροφοριών, έχει επικεφαλής έναν ιδιαίτερα έμπειρο πρώην εισαγγελικό λειτουργό, εξοικειωμένο κατ’ εξοχήν με την αξιοποίηση πληροφοριών που δεν συνιστούν αποδεικτικό μέσο, αλλά συνδυάζεται με αποδεικτικά μέσα;», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ευ. Βενιζέλος στη συνέντευξη που παραχώρησε στη χθεσινή Realnews, αρνούμενος ότι διαθέτει πολιτικές ευθύνες.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί πως το κόμμα του όχι απλώς θα δικαιωθεί, αλλά και πως θα βγει ισχυρό και ωφελημένο από το μέτωπο που ανοίγει.

«Είναι πολύ σημαντικό το ΠΑΣΟΚ να είναι εμπροσθοφυλακή στην αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει ο Ευ. Βενιζέλος, προϊδεάζοντας για την όξυνση των τόνων με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Σκουρής Βασίλης
real.gr