14 Ιανουαρίου 2013

Χοιροβοσκός: "Εθνικός πληροφοριοδότης της τρόικας ο Προβόπουλος"... ε και; Που είναι το πρόβλημα;

Ένα κάρο παπαριές λέει πάλι ο γνωστός χειροβοσκός που θέλει να μας πείσει πως οι Ευρωπαίοι θα δώσουν τα ωραία λεφτουδάκια τους στις Τράπεζες χωρίς να ξέρουν τι γίνεται! Στην προσπάθειά του αυτή τα βάζει με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο εναντίον του οποίου επιτίθεται με έναν αχταρμά καταγγελιών, μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης επισημαίνει πως απετράπη ο έλεγχος των χαρτοφυλακίων των offshore, των ανώνυμων και θυγατρικών εταιρειών των τραπεζών από την ελεγκτική εταιρεία black rock με επιλογή του και χαρακτηρίζει τον Προβόπουλο ως "εθνικό πληροφοριοδότη" της τρόικας.

Απευθύνει μάλιστα κάλεσμα στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη να επέμβει, ενώ διερωτάται αν θα συνεχίσει να παρακολουθεί αδιάφορος και να συγκαλύπτει και εκείνος, "παρέχοντας ομπρέλα προστασίας με την αδιαφορία σας", τον κεντρικό τραπεζίτη.

Η ανάρτησή του

"Τι ήθελε να κρύψει και να συγκαλύψει ο κεντρικός τραπεζίτης κ. Προβόπουλος;

Ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Πεπόνης επιτέλους θα επέμβει;

Απετράπη, ο έλεγχος υγείας των χαρτοφυλακίων των OFFSHORE,των ανωνύμων και θυγατρικών εταιρειών των τραπεζών, από την ελεγκτική εταιρεία black rock, με επιλογή,απόφαση,του κεντρικού τραπεζίτη.

Γιατί κ. Προβόπουλε απέτρεψες τον έλεγχο των χαρτοφυλάκιων,των offshore,ανωνύμων και θυγατρικών εταιρειών των τραπεζών από την ελεγκτική εταιρεία black rock;

Τι ήθελες να συγκαλύψεις; ποιους; και γιατί;

Κ. Προβόπουλε φέρεστε να επικαλεστήκατε, ότι, δεν δρομολογήσατε στα πλαίσια της ευθύνης σας τον έλεγχο της υγείας των χαρτοφυλακίων των offshore,των ανωνύμων και των θυγατρικών των τραπεζών από την ελεγκτική εταιρεία black rock, ισχυριζόμενος το δήθεν υψηλό κόστος αμοιβής αυτής της εταιρείας.

Μήπως λοιπόν τα χρήματα που θα δαπανούσατε για ένα κορυφαίο έλεγχο, ενόψει και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, για το που πήγαν τα λεφτά των Ελλήνων καταθετών στις τράπεζες, ήταν λιγότερα από τα εφάπαξ των 40 διευθυντικών στελεχών που φέρεται να καθοδηγήσατε να συνταξιοδοτηθούν, και κάποιους επαναφέρατε ως συμβούλους σας; δηλαδή λιγότερα από τα 15 εκατομμύρια ευρώ περίπου που δώσατε για τα εφάπαξ;

Κ. Προβόπουλε είστε υπόλογος και φέρετε μεγάλη ευθύνη. Τι επιτέλους θέλατε να αποφύγετε από την αποτροπή του ελέγχου;

Το φερόμενο επιχείρημα σας ότι τον έλεγχο τελικά στις offshore κ.λ.π των τραπεζών το έκανε η τρόικα και η ίδια η τράπεζα Ελλάδος, είναι έωλο και αχαρακτήριστο, και προκαλεί οργή....

Κ. Προβόπουλε,

1) η τρόικα δεν έχει δικούς της μηχανισμούς ελέγχου στην Ελλάδα. Έχει διάφορους ´´εθνικούς´´ πληροφοριοδότες όπως εσάς, καμιά φορά όπως λέγεται φορούν και κουκούλα.

2)Η τράπεζα Ελλάδος που έκανε δήθεν τον έλεγχο. Τι θα αποκάλυπτε; Εσάς; ΑΔΎΝΑΤΟΝ.

Το άβατο της τράπεζας που διοικείτε δεν αυτοπαραβιάζεται και δεν αυτοκτονεί. Βάλλεται και ελέγχεται μόνο από εξωτερικούς παράγοντες και εσωτερικούς βέβαια όταν θα αποχωρήσετε.

Ευλογήσατε λοιπόν τα γενιά σας για να μην αποκαλυφθούν οι δικές σας παραλείψεις ,αντιφάσεις και συγκαλύψεις σε όφελος κάποιων και σε βάρος κάποιων άλλων.

Κ. ΠΕΠΟΝΗ θα επέμβετε; εκεί είναι η ουσία, ή θα παρακολουθείτε αδιάφορος,συγκαλύπτοντας και εσείς παρέχοντας ομπρέλα προστασίας με την αδιαφορία σας, στον κεντρικό τραπεζίτη;

Οι ευθύνες του ανήκουν πλέον στην δικαιοδοσία σας.

Η καθυστέρηση της επέμβασης σας επισωρεύει,την τελική ευθύνη για την θεσμική ασυλία του κεντρικού τραπεζίτη στο πρόσωπο σας και τον θεσμό που θέλετε να ισχυρίζεστε ότι υπηρετείτε, ως θεματοφύλακα της διαφάνειας και της χρήστης διαχείρισης του δημοσίου συμφέροντος του δημοσίου χρήματος και των ατομικών δικαιωμάτων.

Είστε υποχρεωμένος να ελέγξετε και να επιβάλετε τον έλεγχο που δεν επέτρεψε να προχωρήσει ο κεντρικός τραπεζίτης, με τα γνωστά και στρεψόδικα επιχειρήματα του".