14 Απριλίου 2013

Aυτός είναι ο άνθρωπος του Πούτιν που θέλει να ρίξει... χρήμα στην Ελλάδα

Ήδη έχει ξεκινήσει συζητήσεις

Για ό,τι κινείται (στην κυριολεξία) στην Ελλάδα ενδιαφέρονται οι Ρώσοι. Ενδεικτική εξάλλου των προθέσεων της "αρκούδας" ήταν η επίσημη εκδήλωση του ενδιαφέροντος των ρωσικών σιδηροδρόμων για την εξαγορά της ΤΡΑΙΟΝΟΣΕ δια στόματος του ίδιου του Ρώσου υπουργού Μεταφορών, Μαξίμ Σοκόλοφ.
Ο ίδιος, έδωσε το "παρών" στη συνάντηση του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Ρωσίας που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΕΒ και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο συμμετοχής ρωσικών επιχειρήσεων στις διαδικασίες αποκρατικοποίησης των ΕΛΠΕ και μονάδων ηλεκτροπαραγωγής - πέρα από το γνωστό ενδιαφέρον για τη ΔΕΠΑ - ο Σοκόλοφ, τόνισε ότι οι ρωσικές επιχειρήσεις έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για το ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και το επιβεβαιώνουν με τη συμμετοχή τους στους διαγωνισμούς.

Πρόσθεσε, δε, πως " δεν αποκλείεται να υπάρξει ενδιαφέρον και για ιδιωτικές επιχειρήσεις και όχι μόνο στον τομέα της ενέργειας, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά μέσω της Ελλάδας". Και μη νομίζετε ότι το...παλικάρι έμεινε στα λόγια. Όπως μάθαμε είχε και κατ' ιδίαν -μυστικές- συναντήσεις με κορυφαίους επιχειρηματίες της χώρας.