14 Απριλίου 2013

Ο Οσκαρ Πιστόριους εθεάθη «να πίνει ποτά και να φλερτάρει» σε κοσμικά εστιατόρια

Ο νοτιοαφρικανός Παραολυμπιονίκης Οσκαρ Πιστόριους, κατηγορούμενος για την δολοφονία της συμβίας του Ρίβα Στίνκαμπ ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, εντοπίστηκε προ ημερών να γλεντάει με παρέα σε δύο μάλιστα κοσμικά εστιατόρια του Γιοχάνεσμπουργκ, αποκάλυψαν την Κυριακή εφημερίδες της Νοτίου Αφρικής.

Σύμφωνα με την περιγραφή που κάνουν οι τοπικοί «Sunday Times», το προηγούμενο σαββατοκύριακo ο Πιστόριους, «τελείως χαλαρός», έπινε ποτά σε κοσμικό εστιατόριο. Ωστόσο όταν έγινε αντιληπτός από θαμώνες, «δεν παρέμεινε εκεί».

Στο σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρεται επίσης ότι ο Πιστόριους, που είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι τη δίκη του - μεταξύ των όρων αποφυλάκισής του είναι και η απαγόρευσης κατανάλωσης αλκοόλ -, μετέβη και σε άλλο εστιατόριο της πόλης χωρίς, πάλι, να μπορέσει να παραμείνει εκεί για ώρα.

Προκάλεσε όμως εντύπωση ότι, κατανάλωνε «αρκετά κοκτέιλ», φλερτάροντας την ίδια ώρα νεαρές γυναίκες, σύμφωνα με όσα δήλωσε θαμώνας. «Μία νεαρή γυναίκα την κτύπησε με το χέρι του φιλικά στην πλάτη της», δήλωσε στην εφημερίδα ο ίδιος.

Στο πρώτο εστιατόριο ο αθλητής είχε παρέα πλούσιο τοπικό επιχειρηματία, περιστοιχισμένο από σωματοφύλακες.