14 Απριλίου 2013

Ο Ανθιμος δίνει δύο μισθούς του να σωθεί η Εθνική Τράπεζα!

Tην αγωνία του για το μέλλον της Εθνικής Τράπεζας εξέφρασε, κατά την ομιλία του μετά την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Όπως είπε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης εάν τυχόν πτωχεύσουν οι τράπεζες τότε το αποτέλεσμα θα είναι να πτωχεύσει η χώρα. Εξέφρασε δε τον προβληματισμό του για την στόχευση των ισχυρών ευρωπαϊκών κρατών να αποδυναμώσουν το τραπεζικό σύστημα μικρότερων κρατών.

«Αν καταρρεύσει η Εθνική Τράπεζα, θα καταρρεύσουμε όλοι», τόνισε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης και πρότεινε ως λύση να συνεισφέρουν όλοι οι Έλληνες, ό,τι μπορεί ο καθένας, για τη διάσωσή της. Πρωτοστατώντας μάλιστα σε αυτή την προσπάθεια σωτηρίας της ΕΤΕ ο Μητροπολίτης Άνθιμος είπε ότι θα προσφέρει τους δύο επόμενους μισθούς του για τον σκοπό αυτό. Αναλόγως, πρόσθεσε, θα πρέπει να πράξουν τα στελέχη και οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα καθώς και όλοι οι Έλληνες προκειμένου να διασωθεί το ιστορικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και να αποφευχθεί μια γενικότερη οικονομική καταστροφή.
Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος αναφέρθηκε και πάλι στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, στη νέα πρόταση του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς αλλά και στην επιμονή της ηγεσίας του γειτονικού κρατιδίου να χρησιμοποιεί το όνομα «Μακεδονία» και να οικειοποιείται την ιστορία μας. Κάλεσε δε τους πιστούς σε προσευχή ώστε ο Θεός να φωτίσει τις πολιτικές ηγεσίες και να βρεθεί λύση στο εθνικό αυτό ζήτημα.

Πηγή: amen.gr