30 Μαΐου 2013

Τα κορίτσια με τα τατουάζ είναι πιο... «εύκολα»

Κάποτε τα κορίτσια που είχαν τατουάζ στο σώμα τους συγκέντρωναν όλα τα καχύποπτα βλέμματα και ήταν βασικό κουτσομπολιό στα επαρχιώτικα-και όχι μόνο-πηγαδάκια. Σήμερα οι περισσότερες νέες γυναίκες έχουν από νωρίς «στολίσει» το σώμα τους με ένα ή και περισσότερα τατουάζ και κάνουν τα πάντα να τα προβάλλουν. Άλλοι καιροί άλλα ήθη θα έλεγε κάποιος. Η μήπως όχι;

Σε μια πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου της Βρετάνης στη Γαλλία ρωτήθηκαν άντρες για το πώς αντιμετωπίζουν τις γυναίκες που έχουν τατουάζ και τα αποτελέσματα είναι κάτι παραπάνω από ενδιαφέροντα. Αρχικά οι περισσότεροι είπαν ότι πιο εύκολα θα ζητούσαν σε ραντεβού ένα κορίτσι που έχει τατουάζ αλλά θα είχαν περισσότερες πιθανότητες να εισπράξουν αρνητική απάντηση. Το πρώτο σκέλος της έρευνας ζήτησε από 31 άντρες να δουν 59 γυναίκες και να αναφέρουν ποιες θεωρούν πιο ελκυστικές.

Οι 11 πιο ελκυστικές, σύμφωνα με τις αντρικές απαντήσεις, φόρεσαν κόκκινα μαγιό και εμφανίστηκαν σε μια παραλία, οι μισές αφού πρώτα είχαν φτιάξει ένα ψεύτικο τατουάζ που απεικόνιζε μια πεταλούδα στο τέλος της πλάτης τους και οι υπόλοιπες χωρίς τατουάζ. Οι απαντήσεις των αντρών ήταν ενδεικτικές. Οι πιο ελκυστικές γυναίκες ήταν αυτές με το τατουάζ. Οι ερευνητές αποφάνθηκαν ότι οι γυναίκες με τατουάζ έλκουν περισσότερο τους άντρες και τους ζητείται πιο εύκολα να βγουν ραντεβού.

Το δεύτερο σκέλος της έρευνας μελέτησε 440 άντρες με μέσο όρο ηλικίας τα 22,3 χρόνια οι οποίοι ρωτήθηκαν με ποια γυναίκα θεωρούν ότι θα έκαναν πιο σίγουρα σεξ στο πρώτο ραντεβού, με μια που έχει τατουάζ ή με μια χωρίς. Η πλειοψηφία απάντησε τις γυναίκες με τατουάζ.

Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς το τατουάζ στις γυναίκες λειτουργεί για την πλειοψηφία των αντρών ως διαφήμιση της σεξουαλικότητά τους και τις καθιστά πιο «εύκολες» στα μάτια τους.