12 Ιουλίου 2013

Σύλληψη 2 υπόπτων τρομοκρατών στη Θεσσαλονίκη-Τους τσίμπησαν μέσω της IP από το indymedia (βίντεο)

Σύμφωνα με διαρροές από την ΕΛ.ΑΣ οι κινήσεις των δύο υπόπτων τελούσαν υπό παρακολούθηση και η σύλληψη τουλάχιστον του ενός έγινε λίγα λεπτά αφότου ανήρτησε στο Indymedia την προκήρυξη ανάληψης ευθύνης της αποστολής δέματος-βόμβα στον Δ. Χωριανόπουλο, με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί πανικός στους αναρχοάπλυτους για το κατά πόσο η αστυνομία έχει τη δυνατότητα να βλέπει ποιος γράφει τι στο Indymedia.

Οι συλλήψεις συνδέονται με ενέργειες του «σχεδίου Φοίνικας», που «υπογράφουν» η «Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία - FAI» και η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Δύο άντρες βρέθηκαν με χειροπέδες στα χέρια από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στη Θεσσαλονίκη σε επιχείρηση που έγινε το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή Σταυρούπολη.

Οι δύο άντρες σύμφωνα με πηγές από την Αντιτρομοκρατική και την Ελληνική Αστυνομία φέρονται να συνδέονται με τη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς και κατά επέκταση FAI και κυρίως με το σχέδιο Φοίνικας.
Το σχέδιο Φοίνικα αφορά τα τρία τρομοκρατικά χτυπήματα στη διευθύντρια των φυλακών του Κορυδαλλού, στο χτύπημα στο αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου στο Ναύπλιο και την αποτυχημένη αποστολή του παγιδευμένου φακέλου στον πρώην Διοικητή της Αντιτρομοκρατικής.

Το άλλο χτύπημα στο σχέδιο Φοίνικα έχει να κάνει με τη φωτιά σε όροφο ξενοδοχείου στην Τζακάρτα, αλλά δεν συνδέουν τους συλληφθέντες στη Θεσσαλονίκη με αυτό το χτύπημα.

Πρόκειται για δύο άντρες κοντά στα 30 και εκ των οποίων ο ένας είναι γν
ώριμος της αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να τους συνδέουν με το σχέδιο Φοίνικα. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως διαπιστώθηκε πως αυτοί είναι οι αποστολείς της προκήρυξης σήμερα το απόγευμα σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Από την πρώτη ημέρα είχε γίνει γνωστό ότι ο φάκελος είχε σταλεί από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα. Στις 4 τα ξημερώματα της 3ης Ιουλίου ο φάκελος ανεφλέγη και στη συνέχει εξουδετερώθηκε από άντρες του ΤΕΕΜ στο κέντρο διαλογής Κρυονερίου στην Αθήνα.

Οι αρχικές εκτιμήσεις των αξιωματικών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας συνέδεαν τη συγκεκριμένη ενέργεια με τους έγκλειστους των φυλακών για τρομοκρατική δράση.

Θεωρήθηκε ότι η επιλογή του παραλήπτη έχει συμβολικό χαρακτήρα, λόγω της θέσης που κατείχε στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία...

Νωρίτερα το απόγευμα η FAI, η Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία, Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο, κομάντο Mauricio Morales, με φρασεολογία... «Σέχτας Επαναστατών», όπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, ανέλαβε την ευθύνη της αποτυχημένης αποστολής εκρηκτικού φακέλου με παραλήπτη τον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, Δημήτρη Χωριανόπουλο.

Στην προκήρυξή, αναφέρεται και πάλι το «Σχέδιο Φοίνικας», που είχε γραφεί για πρώτη φορά σε αντίστοιχο κείμενο με το οποίο η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, η FAI και οι Συμμορίες Συνείδησης αναλάμβαναν την ευθύνη της βομβιστική επίθεσης με στόχο το αυτοκίνητο της Διευθύντριας Φυλακών Κορυδαλλού.

Οι «Πυρήνες της Φωτιάς» και η FAI σε εκείνη την προκήρυξη τους ανέφεραν ότι βρίσκονται σε κοινό μέτωπο με άλλες οργανώσεις μεταξύ των οποίων και η «Σέχτα Επαναστατών», μιας οργάνωσης που είχε έντονη δραστηριότητα, με δύο δολοφονίες, στη διετία 2009-2010.

Στην προκήρυξη που ανήρτησαν στο διαδίκτυο, με σκληρή γλώσσα και υβρεολόγιο, τονίζουν την «αναγέννησή» τους αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Παλιές ομάδες ενεργοποιούνται και νέες δημιουργούνται, με την υπόσχεση να δώσουν πνοή στους εφιάλτες της εξουσίας και των υπηκόων της». Σε άλλο σημείο επιτίθενται με ύβρεις εναντίον του πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Δημήτρη Χωριανόπουλου και όσους υπηρετούν σε αυτή, «καλό είναι να γνωρίζουν πως βρίσκονται σε περίοπτη θέση στη λίστες στόχων της F.A.I./I.R.F» αναφέρουν απειλητικά. Στο υστερόγραφο υποστηρίζουν ότι ο εκρηκτικός φάκελος ήταν «απολύτως ασφαλής» για να εκραγεί από πτώση και γράφουν: «Ο μηχανισμός ενεργοποιείται ΜΟΝΟ αν ανοίξει ο φάκελος και όχι από πτώση και κραδασμούς. Δε γνωρίζουμε τι συνέβη. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο φάκελος άνοιξε».



http://www.newsit.gr/