12 Ιουλίου 2013

Μαζεψτε τον ρε!! Χατζηδακης: Υπομονη ρε! Οι τιμες στα τροφιμα θα πεσουν τελευταιες... οταν δε θα 'χετε να ψωνισετε

Ρε μεγαλε, το γαλα στη Γερμανια κανει 80 λεπτα επειδη δεν εχουν σαλιο ΄η η τιμη του επεσε εκει μολις σταματησαν να χτιζουν οικοδομες; Ενταξει, δεν εισαι μαλακας... αστειος ομως εισαι στα σιγουρα μ' αυτα που λες!! Κι αντι να λες ανοησιες να μας εξηγησεις καποτε...
πως βρεθηκε η μαμα του ελληνικου Jumbo στην Κυπρο με 50 εκ αποθεματικο οταν η εδω θυγατρικη εχει 4-5 εκ; ΄Η εξηγησε μας εστω τι εκανες για να περιορισεις τις ενδομιλικες συναλλαγες των πολυεθνικων... Ποιοι γελοιοι μας κυβερνανε ρε γαμωτο!!


Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 ο Κωστής Χατζηδάκης σχολίασε το ζήτημα της ακρίβειας στην αγορά. «Όταν έχουμε ανεργία 27%, και 50% να πέσουν οι τιμές και 60 και 70%, ο άνεργος που έβγαζε 1.000 ευρώ και τώρα βγάζει μηδέν, δεν μπορεί να ψωνίσει. Η ακρίβεια έχει να κάνει πάντα και με την αίσθηση που έχουμε γι’ αυτό και με το εισόδημά μας. Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, είχαμε το 2011 το 95% του μέσου όρου των τιμών της Ε.Ε. Το 2012 έγινε 90% και φέτος θα γίνει 85%. Υπάρχει μια αποκλιμάκωση. Πού φαίνεται; Όλοι λέτε – και σωστά – ότι έχουν καταρρεύσει τα ακίνητα. Συνακόλουθα με τα ακίνητα, έχουν πέσει και τα νοίκια. Έχουν πέσει τα σχολικά, τα φροντιστήρια, οι τιμές στον τουρισμό – και γι’ αυτό έχουμε περισσότερους τουρίστες, αύξηση 20%, και ψωνίζουν κιόλας. Στα τρόφιμα, και εκεί έχουμε μια αποκλιμάκωση, αλλά πολύ μικρότερη σε σχέση με τα προηγούμενα, διότι η ζήτηση πέφτει τελευταία, επειδή είναι είδη πρώτης ανάγκης. Άλλωστε, έχουμε και το μικρότερο πληθωρισμό στην Ε.Ε» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.