12 Ιουλίου 2013

Εμφύλιος Κουίκ - Μαριά για το «φλερτ» με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Κόντρα» κορυφής ξέσπασε στο εσωτερικό του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με τον πρώην κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Τέρενς Κουίκ να εκφράζει τη διαφωνία του για το φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ του νυν εκπροσώπου του κόμματος στη Βουλή Νότη Μαριά.

Αρχικά με ανάρτησή του στο twitter, στην οποία, προαναγγέλλοντας τριήμερη περιοδεία που πραγματοποιεί με τη συνάδελφό του Ραχήλ Μακρή στην Αιτωλοακαρανανία και την Ευρυτανία, ο κ. Κουίκ, αναφερόμενος υπαινικτικά στον κ. Μαριά, σημείωνε δηκτικά: «Άλλοι φλερτ με ΣΥΡΙΖΑ, εμείς προώθηση προγράμματος ΑΝΕΞΕΛ».

Στο στόχαστρο του κ. Κουίκ, ο οποίος επανήλθε στο θέμα μέσω ραδιοφωνικής συνέντευξης στον «Βήμα FM», τέθηκαν τα όσα είπε ο κ. Μαριάς στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, εκπροσωπώντας τους ΑΝΕΛ, καθώς και η εν γένει στάση του υπέρ μιας μελλοντικής κυβερνητικής συνεργασίας με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, με την οποία διαφωνούν πολλά στελέχη του κόμματος του Πάνου Καμμένου που προέρχονται από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μαριάς στο χαιρετισμό του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο ανήρτισε στον ιστότοπο της οργάνωσης «Αντιμνημονιακοί Πολίτες», της οποίας ηγείται, συμμετέχοντας ως συνεργαζόμενος στους Ανεξάρτητους Έλληνες, μίλησε για «κοινούς αγώνες» ώστε «να διαμορφώσουμε ένα αντιμνημονιακό πατριωτικό κοινωνικό μέτωπο του δημοκρατικού τόξου ενάντια στην Τρόικα και στους δανειστές».

Από την πλευρά του ο κ. Κουίκ, απορρίπτοντας αυτή τη «γραμμή», θεωρεί ότι λειτουργεί υπονομευτικά για τους ΑΝ.ΕΛ., ενώ δηλώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μας έχει επανειλημμένα γυρίσει την πλάτη» Όπως, μάλιστα, εξήγησε στις δηλώσεις του σε πολλές περιπτώσεις στο Κοινοβούλιο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχθηκε την συμπόρευση με τους ΑΝ.ΕΛ. και ανέφερε χαρακτηριστικά την πρόταση για υποβολή παραίτησης από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης ώστε να προκληθούν εξελίξεις, την πρωτοβουλία για να ασκηθεί δίωξη κατά του Γιώργου Παπανδρέου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ καθώς και την άρνηση συνυπογραφής πρότασης μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για τη στάση του στο Eurogroup όταν ελήφθησαν οι αποφάσεις για τις κυπριακές τράπεζες.