12 Ιουλίου 2013

Έρανος για την αποφυλάκιση του Σακκά από το ΣΥΡΙΖΑ

Προσεξτε το απαραιτητο επαναστατικο φραπε διπλα στον αυτοσχεδιο κουμπαρα...

Ο Αλέξης συγκεντρώνει χρήματα για την αποφυλάκιση του κατηγορούμενου για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς

Με σκληρούς όρους αποφυλακίστηκε ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση Πυρήνες της Φωτιάς Κώστας Σακκάς και με εγγύηση 30.000 ευρώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ που στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του προφυλακισμένου κατηγορούμενου, φαίνεται ότι δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια μετά την απόφαση του δικαστηρίου να αποφυλακιστεί αφού είχε περάσει το 18μηνο χωρίς να δικαστεί.

Η εγγύηση ορίστηκε στα 30.000 ευρώ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «κουμπαρά» στο συνέδριο προκειμένου να ενισχύσει οικονομικά τον Κώστα Σακκά.

Να σημειώσουμε ότι ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2010 στην Νέα Σμύρνη, έχοντας μαζί του έναν σάκο με όπλα, την ώρα που έβγαινε από μία αποθήκη, η οποία σύμφωνα με την αστυνομία ήταν γιάφκα της τρομοκρατικής οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Απολογούμενος είχε υποστηρίξει ότι ανήκει στον αναρχικό χώρο, και όχι στην οργάνωση και είχε προφυλακιστεί.

Δύο μήνες πριν από την λήξη του πρώτου 18μηνου της προφυλάκισής του, ασκήθηκε σε βάρος του νέα ποινική δίωξη, η οποία τον κράτησε στη φυλακή άλλους 14 μήνες, ενώ καμία από τις δύο δίκες του δεν έχει ακόμη τελειώσει. Πριν από 38 ημέρες ξεκίνησε απεργία πείνας.

parapolitika.gr