08 Αυγούστου 2013

Επιχείρηση "παρεμπόριο"

Δεκάδες προσαγωγές για παρεμπόριο έκαναν οι αστυνομικοί, οι οποίοι πραγματοποίησαν ελέγχους σε λαϊκές αγορές, στον Κολωνό και τον Άγιο Παντελεήμονα. Τα παράνομα προϊόντα που εντοπίστηκαν, φορτώθηκαν σε οχήματα του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να πάνε για καταστροφή.
Παράλληλα έγιναν έλεγχοι και σε μικροπωλητές.

Συνολικά προσήχθησαν 48 άτομα ενώ κατασχέθηκαν 3.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα, εκατοντάδες πλαστά CD και DVD και μεγάλος αριθμός προϊόντων παρεμπορίου.


Να σημειωθεί ότι από τον Σεπτέμβριο του 2012 έως τον Μάιο του 2013 κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 1.228.000 προϊόντα παρεμπορίου και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 155.000 ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Η Ελλάδα ήταν και παραμένει η βασική πύλη εισόδου για προϊόντα - μαϊμού στην Ευρώπη, αναφέρει σε έκθεσή της Κομισιόν.

Ωστόσο, παρά την εντατικοποίηση των ελέγχων, το πρόβλημα παραμένει, και μάλιστα συζητήθηκε σε σύσκεψη του υπουργού Ανάπτυξης με τους περιφερειάρχες.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης, "το κλειδί είναι να ενεργοποιηθεί ο θεσμός του συντονιστή σε κάθε περιφέρεια, ενός ανθρώπου που να πονάει την αντιμετώπιση του παρεμπορίου έτσι ώστε να έχουμε και εδώ καλύτερα αποτελέσματα από αυτά που έχουμε μέχρι σήμερα".

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός επέρριψε ευθύνες λέγοντας ότι "δεν είναι δυνατόν όλη η Αττική να έχει γίνει ένα τσαντίρι. Και στους δρόμους και μες στις συνοικίες και να αφήνει ανεξέλεγκτη όλη αυτή την κατάσταση, και η κυβέρνηση και η Τοπική Αυτοδιοίκηση".