23 Απριλίου 2014

Μπακογιάννη: Η Σαμπιχά θα μπορούσε να είναι υποψήφια με την ΝΔ

Για επιπολαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ στους χειρισμούς του στο θέμα της υποψηφιότητας της Σουλεϊμάν Σαμπιχά έκανε λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM».

Παράλληλα, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως η κ. Σαμπιχά θα μπορούσε να αποτελέσει επιλογή και για το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος της ως «κανονική επιλογή», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επέδειξε μια εθνικά επιζήμια επιπολαιότητα. Σας λέω ότι οι δηλώσεις Χριστόπουλου με έκαναν, όταν τις άκουσα, ότι ο αείμνηστος Μπίσμαρκ είχε δυστυχώς πάρα πολλές φορές δίκιο. Δεν έχει πει κανείς άνθρωπος τόσα χρόνια μια φράση τέτοια, η οποία όσα χρόνια ασχολούμαι με τη Θράκη και τις μειονότητες, δεν είναι τόσο ακραία. Ούτε ένας Τούρκος εθνικιστής! Επειδή λοιπόν χρειάζεται μια σοβαρότητα το θέμα της Θράκης.

Η μειονότητα δεν είναι ένα ενιαίο τουρκικό μείγμα, παρά τις προσπάθειες που διάφορες ελληνικές κυβερνήσεις έκαναν επίσης λόγω άγνοιας ή μικροκομματικών σκοπιμοτήτων. Ο τρόπος με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε το ζήτημα είναι. Τι να σας πω; Αυτά τα πράγματα δηλώνουν τόσο πολύ μεγάλη άγνοια του θέματος, που με προβληματίζει πάρα πολύ. Δεν είναι οι δύο γραμμές που υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επί της ουσίας.

Δεν είναι εκ προθέσεως. Είναι χειρότερο από αυτό. Είναι από άγνοια, είναι λάθος και επιπολαιότητα. Δεν το κάνουν επίτηδες. Απλώς δεν ξέρουν! Δεν έχουν τη γνώση και δεν έχουν ασχοληθεί, δεν έχουν καθίσει να ασχοληθούν με το πραγματικό πρόβλημα της Θράκης και όσοι έχουν ασχοληθεί, ξέρουν ότι δεν μπορούν να κάνουν δηλώσεις με τέτοια επιπολαιότητα. Ξέρουν ότι της χρωστάμε της Θράκης ως χώρα.

Η κυρία Σουλεϊμάν είναι μια προσωπικότητα που θα μπορούσε να βάλει υποψηφιότητα στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. ως κανονική επιλογή και όχι ως αντιδραστική, επειδή προέκυψε αυτό το θέμα».