23 Απριλίου 2014

Ασημακοπούλου: Επικίνδυνες θέσεις του κ. Χριστόπουλου

Για «ανιστόρητες και επικίνδυνες θέσεις» του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ,  Δημήτρη Χριστόπουλου για τη Θράκη, κάνει λόγο η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου τονίζοντας ότι «για το ΣΥΡΙΖΑ προκύπτει μείζον θέμα» από την υποψηφιότητά του.

«Ο κ. Χριστόπουλος, με διαδοχικές παρεμβάσεις του στα ΜΜΕ, αποδομεί τις πάγιες εθνικές μας θέσεις, και απροκάλυπτα αμφισβητεί την ίδια τη Συνθήκη της Λωζάννης», σημειώνει η Άννα Ασημακοπούλου και προσθέτει:

«Συγκεκριμένα, στον τηλεοπτικό σταθμό "Σκάι" σε ερώτηση για τον «εθνικό αυτοπροσδιορισμό της μειονότητας» δήλωσε ότι η μειονότητα μπορεί να αυτοχαρακτηρίζεται όπως αυτή επιθυμεί, υιοθετώντας επί της ουσίας την πάγια θέση της Άγκυρας. Ο κ. Χριστόπουλος προχώρησε περισσότερο, φτάνοντας μάλιστα σε σημείο να κατηγορήσει την Ελλάδα για την απαγόρευση της χρήσης του όρου «τουρκικός» για τα σωματεία της μειονότητας.

Σε άλλη παρέμβασή του ο κ. Χριστόπουλος στο xanthipress δηλώνει το απίθανο:

«Από τη στιγμή που η ελληνική πολιτική στη Θράκη άλλαξε και από πολιτική διακρίσεων έγινε «ισονομία – ισοπολιτεία» οι διάφοροι μηχανισμοί ελαφρού και βαθέως κράτους βάλθηκαν να μας πουν ότι η μειονότητα δεν είναι ένα ενιαίο συμπαγές τούρκικο πράμα αλλά δύο και τρεις εθνοτικές ομάδες, «πομάκων, τσιγγάνων και τουρκογενών».

Σε τρίτη παρέμβασή του ο κ. Χριστόπουλος στο tvxs κατηγορεί την (μέχρι χθες) συνυποψήφιά του ως φορέα του «Ελληνικού εθνικισμού» λόγω της δήλωσής της ότι δεν αυτοπροσδιορίζεται ως Τουρκάλα».

«Σύμφωνα με όσα ορίζει η Συνθήκη της Λωζάννης, στη Θράκη δεν υπάρχει ούτε «τουρκικό πράγμα», όπως ισχυρίζεται ο κ. Χριστόπουλος, ούτε κάποια «εθνική μειονότητα», παρά μόνο θρησκευτική μειονότητα.

Ο κ. Τσίπρας οφείλει να επιδείξει θεσμική ευθύνη και άμεσα να πάρει θέση: Αδειάζοντας αμέσως τον κ. Χριστόπουλο και αποσύροντας την υποψηφιότητά του.

Διαφορετικά, κάθε λεπτό που περνά και ο κ. Χριστόπουλος παραμένει υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, σημαίνει ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συνειδητά, υιοθετεί τις ανιστόρητες και επικίνδυνες θέσεις του», καταλήγει η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.