23 Απριλίου 2014

Όλη η Βρετανία κράζει το λαμόγιο των πατριωτών του κ@λου: «'Οχι» στην ΕΕ, «ναι» στα λεφτά της για την οικογένεια είπε ο Nάιτζελ Φάρατζ

Ο ευρωσκεπτικιστής Βρετανός ευρωβουλευτής δεν το σκέφτηκε πολύ να προσλάβει τη γυναίκα του ως γραμματέα του...

«Ούτε ένας Βρετανός δεν θα μπορούσε να κάνει την δουλειά της γραμματέας μου, όπως η σύζυγός μου». Με τα λόγια αυτά, ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος στη Βρετανία (UKIP), Nάιτζελ Φάρατζ προσπάθησε να δικαιολογήσει την πρόσληψη της Γερμανίδας συζύγου του ως γραμματέα του.

Στη Βρετανία έχει ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων καθώς πολλοί τον επικρίνουν ότι εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά: από τη μια υποστηρίζει ότι οι ξένοι πολίτες «τρώνε» τις δουλειές των Βρετανών και από την άλλη, ο Βρετανός ευρωσκεπτικιστής τοποθετεί στη θέση της γραμματέας του , την δεύτερη σύζυγό του η οποία μάλιστα είναι γερμανικής καταγωγής.

«Μόνο η σύζυγός μου θα μπορούσε να εργάζεται για λογαριασμό μου επτά μέρες την εβδομάδα. Δεν θα μπορούσε κανείς άλλος να στέλνει e-mails ό,τι ώρα θέλω από το σπίτι μου, ακόμα και τις νυχτερινές ώρες και να με ενημερώνει το πρωί», είπε ο Φάρατζ σε όσους τον επικρίνουν για την πρόσληψη της συζύγου του.

Παρόλο που είναι αντιευρωπαϊστής, ο Φάρατζ υπέκυψε στα γλυκά μάτια της Γερμανίδας, Κίρστεν Μερ. Την παντρεύτηκε το 1999 και το ζευγάρι απέκτησε δύο κόρες, την Βικτόρια και την Ιζαμπέλ.

Εκτός από την πρόσληψη της δεύτερης συζύγου του, τις τελευταίες ώρες, ο Φάρατζ, ο οποίος έχει παρομοιάσει στο παρελθόν το Ευρωκοινοβούλιο με μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι κι επιβίωσε από καρκίνο των όρχεων που του διεγνώσθη σε ηλικία 20 ετών, αλλά και αεροπορικό ατύχημα το 2010, δέχεται τα βέλη Βρετανών πολιτικών με αφορμή την παρουσίαση της ξεονοφοβικής καμπάνιας του.

Στην καμπάνια του, ο Φάρατζ δήλωσε ότι μια νίκη του κόμματός του στο ευρωκοινοβούλιο θα προκαλούσε «σεισμό» στα πολιτικά πράγματα ενώ αποκάλεσε την καμπάνια του, η οποία υποστηρίζει ότι εκατομμύρια ευρωπαίοι εργάτες διεκδικούν τις δουλειές των Βρετανών, μια «σκληρή αντανάκλαση της πραγματικότητας».

Πολλοί Βρετανοί, μάλιστα, συγκρίνουν το κόμμα του με το ακόμη πιο ακροδεξιό Βρετανικό Εθνικό Κόμμα (BNP), πολιτικό φορέα με φασιστικές ρίζες, το οποίο κατεβαίνει στις Ευρωεκλογές με σύνθημα «Βρετανικές δουλειές για Βρετανούς εργάτες.