22 Ιουλίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ-Ο άνθρωπος στη Σελήνη κι ο Ελληναράς συνωμοσιολόγος

Αναφερόμενος στο σημείωμα της στήλης του Σ. Κασιμάτη, την Κυριακή, υπό τον τίτλο «Υπάρχει Θεός!», ο επιστολογράφος Ε. Π. γράφει: «Φοβάμαι ότι σφάλλετε όταν αποδίδετε σε βλακεία το γεγονός ότι το 27% των Ελλήνων πιστεύει ότι η προσσελήνωση του 1969 ήταν σκηνοθετημένη. Είναι πιθανό να οφείλεται στο ότι, πολύ απλά, οι ερωτηθέντες στην έρευνα...
δεν γνώριζαν ότι ο άνθρωπος έχει πάει στη Σελήνη».

Σωστή η παρατήρηση του φίλου και μου δίνει την ευκαιρία να προσθέσω το εξής: Είμαι βέβαιος ότι η πλειονότητα των Ελληναράδων (τους οποίους δεν ταυτίζω με τους Ελληνες) δεν δέχεται ότι ο άνθρωπος πάτησε στη Σελήνη, διότι στη Σελήνη πήγαν οι Αμερικανοί, όχι οι Ρώσοι· και οι Αμερικανοί, ως γνωστόν, δεν λογίζονται ως άνθρωποι από τον σωστό Ελληναρά. (Οτι ο Ελληναράς μαγεύεται από τις ΗΠΑ όταν τις επισκέπτεται δεν επηρεάζει την αντίληψή του για τους κατοίκους τους. Απλώς οξύνει το αίσθημα της μειονεξίας του έναντι των Αμερικανών...)

Qui bono?

Μένω στο θέμα της συνωμοσιολογίας που μαστίζει τους Ελληναράδες, εξ αφορμής ραδιοφωνικής συνέντευξης που έδωσε ο στομφώδης «διεθνολόγος» με το φουλάρι, χθες, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Ερωτηθείς για την κατάρριψη του αεροπλάνου των Μαλαισιανών Αερογραμμών, ο καθηγητής (της Οικονομικής Γεωγραφίας) έθεσε το ερώτημα: qui bono ― ποιος ωφελείται, δηλαδή. Απάντησε ότι, προφανώς, δεν ωφελείται η ρωσική πλευρά. Οπότε, αφήνεται να εννοηθεί ότι ωφελείται η πλευρά προς το συμφέρον της οποίας είναι να ενοχοποιούνται οι Ρώσοι.

Βλέπετε πόσο απλά είναι τα πράγματα στη ζωή; Ολα είναι υπολογισμένα και σχεδιασμένα. Πουθενά δεν παρεισφρέει το τυχαίο ή το λάθος. Σε αυτή την προσέγγιση, ιδίως δε όταν εκφράζεται με την επιτηδευμένη εκφορά του λόγου του καθηγητή (να λες «φοβούμαι» αντί «φοβάμαι» ή «κοινότητος» αντί «κοινότητας»), εντοπίζεται η ρίζα της συνωμοσιολογίας. Η απλοϊκότητα μεταμφιέζεται σε σκέψη, η ρηχότητα σε βάθος και έτσι φτιάχνεται το άλλοθι της βλακείας, που παίρνει τη μορφή θεωριών συνωμοσίας. Θα ήταν πολύ πιο ειλικρινές από πλευράς του καθηγητή αν έλεγε ευθέως ότι υποψιάζεται τους Ουκρανούς επειδή ο ίδιος είναι με την πλευρά των Ρώσων. Επίσης, δεν θα προκαλούσε και τη ζημιά που κάνει τώρα, καθώς δεν είναι λίγοι όσοι ακόμη παίρνουν στα σοβαρά τον τίτλο του καθηγητή στη σημερινή Ελλάδα...

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΥΓ. Φυσικά το ελληνικό DNA δεν αλλοιώνεται ακόμα και μετά από 2-3 γενεές σε άλλη χώρα όποως μας δείχνει ο εν λόγω Ελληναράς: