22 Ιουλίου 2014

Γεροντόπουλος: "Οι ομογενείς πρέπει να έχουν δικαίωμα ψήφου"

Καλεσμένος στα Παραπολιτικά fm 90,1 και στον Σταύρο Παπαντωνίου,  ο υφυπουργός, Άκης Γεροντόπουλος μίλησε για την επικαιρότητα αλλά και όσα ζητήματα απασχολούν τη χώρα.

Ξεκινώντας τη συζήτησή με την κατάσταση που επικρατεί στη Γάζα ο κος Γεροντόπουλος ανέφερε:
«Όπως στη Γάζα, έτσι και στη Ουκρανία, άνθρωποι αθώοι και που δεν ευθύνονται για τίποτα χάνουν τις ζωές τους. Η Ελλάδα – παρά την κρίση την οικονομική – η Αθήνα και η Λευκωσία – είναι οι μόνοι σταθεροί κρίκοι στην ευρύτεροι περιοχή. Η Ελλάδα πραγματικά έχει καλές σχέσεις και με τους Παλαιστίνιους και με το κράτος του Ισραήλ, με τους Ουκρανούς, του Ρώσους».

Ενώ συμπλήρωσε: «Στη Μέση Ανατολή πρέπει να επικρατήσει ειρήνη. Πρέπει να σταματήσουν οι προκλήσεις, να αναγνωριστεί το Ισραήλ από τους Παλαιστίνιους και να τους δώσουν τη δυνατότητα να έχουν το δικό τους το κράτος και φυσικά επιβάλλεται να μπορέσουν τα δύο αυτά κράτη να καταλάβουν πως θα είναι πάντα το ένα δίπλα στο άλλο και να λύσουν ειρηνικά τις όποιες διαφωνίες, για το δικό τους το καλό και τη δική τους την ανάπτυξη».

Μάλιστα ο κος Γεροντόπουλος ανέφερε πως συχνά συνομιλεί με το Πατριαρχείο για τα προβλήματα των ελληνορθόδοξων. Στη Γάζα υπάρχει μοναστήρι που καταφεύγουν χριστιανοί και μουσουλμάνοι .

Όσο για την κρίση μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας με αφορμή των δηλώσεων του Ευάγγελου Βενιζέλου και της απάντησης της κας Θεοχάρους ο υφυπουργός απάντησε: «Οι μεταξύ μας σχέσεις είναι άριστες. Ότι βήματα και αν γίνονται είναι για το καλό τους ελληνισμού. 40 χρόνια κατοχής είναι πάρα πολλά και εμείς το μόνο που θέλουμε είναι να αποχωρήσουν τα ξένα στρατεύματα. Άλλωστε  στη συγκεκριμένη περίπτωση εμείς δεν έχουμε σε τίποτα να υποχωρήσουμε, έχουμε μόνο να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε».

Επίσης ο κος Γεροντόπουλος δεν παράλειψε να αναφέρει σχετικά με την ομογένεια: «Η ομογένεια είναι αυτή που μας βοήθησε να αλλάξουμε το πρόσωπό μας στο εξωτερικό. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, έως και μήνες, οι Έλληνες που ζούμε στην Ελλάδα είχαμε μία «κακή φήμη» σε αντίθεση με εκείνους του εξωτερικού που προχωρούσαν και προόδευαν αν και μακριά από την πατρίδα τους».

Σε ερώτηση για το εάν πρέπει να έχουν δικαίωμα ψήφου απάντησε: «Βεβαίως και πρέπει να πάρουν δικαίωμα ψήφου. Αυτό είναι μάλιστα που συζητάμε αρκετά. Δεν είμαι απλά υπέρ στο να μπορούν να ψηφίζουν οι ομογενείς, αλλά θεωρώ πως μας συμφέρει όλους μας. Θα υπάρχει ακόμη μία Ελλάδα η οποία θα παίξει ρόλο στα τεκταινόμενα της χώρας μας.