22 Ιουλίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ-ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΑΛΟΓΑΚΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!Κίνα: Απεσύρθη κρέας γαιδάρου με ιχνη DNA... αλεπούς

Ένα νέο διατροφικό σκάνδαλο ξέσπασε στην Κίνα, προκαλώντας τριγμούς σε μεγάλες αλυσίδες όπως McDonalds, Starbucks, KFC και Pizza Hut, μετά την αποκάλυψη ότι εταιρεία προμηθειών τους πωλούσε παρτίδες  ληγμένου κρέατος.

Όπως αναφέρει το CNN, σε βίντεο που προβλήθηκε από τοπικό κανάλι εργαζόμενοι χρησιμοποιούσαν για την επεξεργασία τροφίμων που είχαν λήξει γυμνά χέρια, συμπεριλαμβανομένων και όσων είχαν πέσει στο πάτωμα.

Μετά τις καταγγελίες, McDonalds, KFC και Pizza Hut ανακοίνωσαν ότι σταμάτησαν τις παραγγελίες από την συγκεκριμένη εταιρεία προμηθειών (Shanghai Husi Food) και απέσυραν προσωρινά ορισμένα γεύματα από τους καταλόγους τους.



Με την σειρά τους οι κινεζικές αρχές προέβησαν χθες στο κλείσιμο του εργοστασίου της Husi και ξεκίνησαν έρευνες.

Η ασφάλεια των τροφίμων αποτελεί ένα από τα κορυφαία ζητήματα για τους Κινέζους καταναλωτές μετά τα πολλαπλά σκάνδαλα που ξεκίνησαν το 2008 όταν βρέθηκαν γαλακτοκομικά προϊόντα επιμολυσμένα με μελαμίνη προκαλώντας μάλιστα τότε τον θάνατο 6 βρεφών.

Άλλωστε και πρόσφατα η Wal-Mart απέσυρε το κρέας γαϊδάρου που διέθετε σε καταστήματά της στην Κίνα, μετά από κυβερνητική έρευνα που έδειξε ότι το προϊόν περιείχε και DNA αλεπούς.

Τα παραπάνω είναι ίσως και ο βασικός λόγος που οι Κινέζοι στρέφονται όλο και περισσότερο σε ξένες εταιρείες θεωρώντας πως προσφέρουν υψηλότερες προδιαγραφές ασφαλείας.


Πηγή:www.capital.gr