28 Ιουλίου 2014

META 15-20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΗ΅Σ ΙΟΝΙΚΗΣ: Διαλύεται το παλιό ταμείο-12 συνταξιούχοι πλήρωσαν εισφορές 184.000 ευρώ και πήραν 1.167.000 επικουρική σύνταξη

[Το 1999 η ΙΟΝΙΚΗ αγοράστηκε από την ALPHA και ένα χρόνο αργότερα συγχωνεύτηκαν]

Αρχισε η διαδικασία ομαδικής αποχώρησης και αυτοδιάλυσης του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Προσωπικού Ιονικής -Λαϊκής Τράπεζας, καθώς, με τους συλλόγους εργαζομένων έξι τραπεζών να λαμβάνουν την απόφαση για να μπορέσουν να προστατεύσουν τις συντάξεις τους.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων της Alpha Bank αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Οι οριστικές αποφάσεις για την προστασία των εισφορών των εργαζομένων που ασφαλίζονται στο ΤΑΠΙΛΤΑΤ ελήφθησαν.

Μετά από πολλά χρόνια οι σύλλογοι των εργαζομένων, που τα μέλη τους ασφαλίζονται στο ΤΑΠΙΛΤΑΤ, κατέληξαν σε κοινή θέση, που δεν είναι άλλη από την διάλυση του Ταμείου με υποβολή αίτησης στο αρμόδιο δικαστήριο λόγω της πανθομολογούμενης και αυταπόδεικτης αδυναμίας του να εκπληρώσει τον καταστατικό του σκοπό μετά την αδιάλλακτη στάση ομάδας παλαιών συνταξιούχων.

Η κοινή θέση των Συλλόγων γνωστοποιήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως και έλαβε την παρακάτω απόφαση:

΄Το ΔΣ του Ταμείου υιοθετεί την απόφαση των Συλλόγων και αποφασίζει να προχωρήσει στην υλοποίηση κάθε ενέργειας με σκοπό την πραγματοποίηση όλων όσων περιγράφονται στην κοινή ανακοίνωση σε άμεση συνεννόηση με τους συλλόγους εργαζομένων΄.

Στο επόμενο Δ.Σ. το Ταμείο θα φέρει πρόταση με χρονικό ορίζοντα για την υλοποίηση της απόφασης».

Εκτός από τον σύλλογο εργαζομένων της Alpha Bank την ίδια απόφαση έλαβαν και άλλοι πέντε σύλλογοι, της τέως τράπεζας Εργασίας, της τέως τράπεζας Κρήτης, της Τράπεζας Αττικής και της πρώην τράπεζας Αθηνών.

Μάλιστα το... κερασάκι στην τούρτα εκτιμάται πως ήταν το γεγονός πως οι σύλλογοι και η διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤΑΤ έχουν στοιχεία στην κατοχή τους που καταγράφουν ότι 12 συνταξιούχοι κατέβαλλαν 184.000 ευρώ σε ασφαλιστικές εισφορές για την επικουρική τους σύνταξη και πήραν, τελικά, 1.167.000 ευρώ.