22 Αυγούστου 2014

Βέλγος 13 ετών ο νεότερος τζιχαντιστής του ΙΚΙΛ

Κρατώντας ανά χείρας ένα καλάνσικοφ και υψώνοντας το δεξί του χέρι στον ουρανό, ένας 13χρονος από το Βέλγιο θεωρείται ότι είναι ο νεότερος τζιχαντιστής του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ).
Σύμφωνα με διεθνή δίκτυα ο Γιούνες Αμπααούντ που γεννήθηκε στις Βρυξέλλες από γονείς μαροκινής καταγωγής, λέγεται πως εγκατέλειψε τη χώρα για να ενταχθεί στην ομάδα των εξτρεμιστών του ΙΚΙΛ στη Συρία.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ο ανήλικος ταξίδεψε με τον 27χρονο αδελφό του στη Συρία για να πολεμήσει στην πρώτη γραμμή μαζί με εκατοντάδες άλλους Ευρωπαίους νέους.

Όπως αναφέρει ο βελγικός Τύπος ο πατέρας του αγοριού ζει εδώ και 40 χρόνια στις Βρυξέλλες, ενώ την ταυτότητα του παιδιού αποκάλυψε ένας ακαδημαϊκός από το Λονδίνο, όταν ανήρτησε φωτογραφία του ανήλικου τζιχαντιστή στοTwitter.

«Ένας από τους νεότερους ξένους μαχητές που γνωρίζουμε είναι Γιούνες Αμπααούντ που ήταν 13 ετών όταν εγκατέλειψε το Βέλγιο για να γίνει μέλος του ΙΚΙΛ», έγραψε στο λογαριασμό του ο Βρετανός ακαδημαϊκός.

Όλα αυτά, λίγες ημέρες μετά τις φρικιαστικές εικόνες που ταξίδεψαν σε ολόκληρο τον κόσμο με έναν 7χρονο Αυστραλό να ποζάρει κρατώντας ένα κομμένο κεφάλι ενός Σύρου στρατιώτη.