23 Σεπτεμβρίου 2014

Η μέλλουσα σύζυγος της Ναβρατίλοβα: Ζωή σαν μαφιόζικο θρίλερ - Η δολοφονία του πρώην συντρόφου κι ο θάνατος-μυστήριο του γιου της

Την γνώρισε όλος ο κόσμος στις αρχές του μήνα, όταν η θρυλική τενίστρια της Μαρτίνα Ναβρατίλοβα κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Οπεν της έκανε πρόταση γάμου. Ο λόγος για την τελευταία Μις Σοβιετική Ενωση Τζούλια Λεμίγκοβα.
Και μπορεί οι περισσότεροι να μην θυμόμαστε την ιστορία της, αλλά αυτή η πρόταση γάμου μας έκανε να αναμοχλεύσουμε παλιές ιστορίες του παρελθόντος, διαπιστώνοντας πως η καλλονή της δεκαετίας του '90 δεν έζησε μια ζωή σαν παραμύθι, αλλά μια ζωή σαν μαφιόζικο θρίλερ.

Εκ πρώτης όψεως, βέβαια, η Ρωσίδα βασίλισσα της ομορφιάς δεν δείχνει για μια γυναίκα που έχει περάσει πολλά βάσανα στη ζωή της, καθώς τώρα είναι μια επιτυχημένη επιχειρηματίας διαθέτοντας την εταιρεία καλλυντικών RussieBlanche, η οποία προσφέρει προϊόντα περιποίησης σκραμπ σώματος από χαβιάρι, με συνταγές που της έχει μάθει η μητέρα της. Οπως αναφέρει και η Espresso, η Λεμίγκοβα έχει δύο κόρες, 13 και 9 ετών, που τις απέκτησε εκτός γάμου, χωρίς ποτέ να αποκαλύψει το όνομα του πατέρα. Αλλά ας πάρουμε τη ζωή της από την αρχή. Κόρη στρατηγού του σοβιετικού καθεστώτος, η Λεμίγκοβα είχε συνάψει για μικρό χρονικό διάστημα σε νεαρή ηλικία γάμο με τον ιδρυτή του γραφείου μοντέλων στη Μόσχα, ο οποίος τη βοήθησε να γίνει γνωστή στη χώρα της. Μάλιστα, σε ηλικία 18 ετών, αναδείχθηκε η τελευταία Μις Σοβιετική Ενωση, ενώ το 1991 στον διαγωνισμό «Μις Υφήλιος» που πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας, κατέκτησε την τρίτη θέση.


Εκείνη την εποχή, είχε ήδη μετακομίσει στο Λονδίνο και σύμφωνα με τους φίλους της, ήξερε πάντα να μπαίνει με ευκολία στους κύκλους της υψηλής κοινωνίας. Το 1997, συναντήθηκε ο δρόμος της με εκείνον του Εντουαρντ Στερν, του εξ απορρήτων του Νικολά Σαρκοζί, που ήταν γνωστός για την έπαρσή του, αλλά και για τη γοητεία που ασκούσε στις γυναίκες. Αυτή ήταν που έλκυσε τη Λεμίγκοβα, όπως και το πάθος του για τα όπλα. Φήμες θέλουν τον Στερν, που ήταν τότε σε διάσταση με τη μητέρα των τριών παιδιών του, πριν κάνει πρόταση γάμου στη Λεμίγκοβα, να κλείνει συνεδρία με τον ψυχολόγο του για να τον ρωτήσει αν είναι κατάλληλη για σύζυγός του. Ο ειδικός έδωσε αρνητική απάντηση, αλλά ο Στερν επέλεξε να συνεχίσει τη σχέση του μαζί της. Καρπός του έρωτάς τους, ο Μαξιμιλιέν που γεννήθηκε το 1999.

Αρχικά, ο Στερν ανέλαβε τις ευθύνες του απέναντι στον Μαξιμιλιέν, όμως στη συνέχεια, εξαφανίστηκε θέτοντας αμφιβολίες για την πατρότητα. Αυτή, όμως, δεν χρειάστηκε ποτέ να αποδειχθεί, καθώς ο Μαξιμιλιέν, όταν ήταν έξι μηνών κατέληξε, με τη νεκροψία να δείχνει ότι έφερε τραύμα στο κεφάλι που πιθανολογείται ότι προήλθε από τράνταγμα όταν αυτός ήταν στο σπίτι του πατέρα του. Η νταντά που είχε αναλάβει το παιδί, όταν εκείνο διέμενε στο σπίτι του Στερν είχε εξαφανιστεί, γεγονός πού ενέτεινε τους φόβους της Λεμίγκοβα για θάνατο του γιου της από μη φυσικά αίτια.

Ο Εντουαρντ Στερν
Η τραγική κατάληξη αυτής της σχέσης έμελλε να σφραγιστεί από τη δολοφονία του Στερν, όταν ήταν δεμένος με ροζ λατέξ και επιδιδόταν σε σαδομαζοχιστικά παιχνίδια με μία πόρνη η οποία τον πυροβόλησε. Ωστόσο, η Λεμίγκοβα μετά τον θάνατό του, επέμεινε ότι ο επιχειρηματίας δεν είχε σεξουαλικές προτιμήσεις σαν εκείνες που υποστήριζε η πόρνη, ενώ η αποκάλυψε ότι η τελευταία επέμεινε πως είχε ζητήσει να την δει πριν από τη δολοφονία του Στερν για να της πει όλη την αλήθεια για τον θάνατο του γιου της. Ωστόσο, η συνάντηση αυτή δεν έγινε ποτέ. Η Λεμίγκοβα είχε πάντα υποψίες ότι ο Στερν είχε εμπλοκή στον θάνατο του Μαξιμιλιέν και αυτές επιβεβαιώθηκαν το 2010, όταν έγινε νέα νεκροψία και εντοπίστηκε αντικαταθλιπτική ουσία η οποία μπορεί να αποβεί μοιραία για τη ζωή των παιδιών. Τέλος, αποκαλύφθηκε ότι η νταντά που είχε προσλάβει ο Στερν, η Μάγια είχε γράψει σε μία φίλη της ότι φοβόταν για τη ζωή του μωρού.