30 Σεπτεμβρίου 2014

Με αγωγή απειλεί ο Τσοβόλας τον Βενιζέλο για το "δώστα όλα"

Έξαλλος ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ με όσους χρησιμοποιούν τη γνωστή φράση του Ανδρέα Παπανδρέου

Ο Δημήτρης Τσοβόλας ετοιμάζεται να καταθέσει αγωγή εναντίον οποιουδήποτε χρησιμοποιήσει στο μέλλον την ιστορική πλέον φράση του Ανδρέα Παπανδρέου… «Τσοβόλα, δώσ’ τα όλα».

Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, όπως αποκάλυψε το SECRET, ένθετο της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, έγινε έξαλλος όταν άκουσε τον Ευάγγελο Βενιζέλο να παρερμηνεύει τη συγκεκριμένη φράση για να επιτεθεί στον Αλέξη Τσίπρα μετά την ομιλία του στη ΔΕΘ κι έδωσε εντολή στον δικηγόρο του (αν και ο ίδιος είναι δικηγόρος, και μάλιστα επιφανής) να ετοιμάσει ένα κείμενο αγωγής που θα το χρησιμοποιεί στο εξής, και μάλιστα ζητώντας μεγάλα ποσά. «Του είπα να αφήσει ένα κενό στο όνομα και να τη συμπληρώσει ολόκληρη έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη φορά που κάποιος θα χρησιμοποιήσει κακόβουλα μια φράση του Ανδρέα που δεν είχε σχέση με την πραγματικότητα», έλεγε σε πολιτικοδημοσιογραφικό «πηγαδάκι» ο πρώην υπουργός.

Πάντως, ο κ. Τσοβόλας ξεκαθαρίζει ότι η κίνησή του αυτή δεν έχει καμία σχέση με όσα λέγονται και γράφονται ότι θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές. «Δεν το ζήτησα και δεν θα είμαι», λέει και ξαναλέει, διαψεύδοντας τα σενάρια που τον εμφάνιζαν πριν από λίγο καιρό να βρίσκεται σε επικοινωνία με την Κουμουνδούρου. Μάλιστα, όπως είχε αποκαλύψει και το «S», μια τοποθέτηση του πρώην προέδρου του ΔΗΚΚΙ σε τηλεοπτική παρουσία του στα μέσα του έτους είχε προκαλέσει σχόλια περί απόλυτης ταύτισης απόψεων με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τη συγκεκριμένη εξέλιξη ακολούθησαν διαρροές από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ που έλεγαν ότι «δεν δείχνουν αρνητικοί στο ενδεχόμενο να “φιλοξενήσουν” πολιτικά τον πρώην υπουργό του Ανδρέα Παπανδρέου» καθώς, σύμφωνα µε εκτιμήσεις ορισμένων στελεχών, µια τέτοια συνεργασία θα μπορούσε να ενισχύσει την απήχηση του κόµµατος στους λεγόµενους «παλαιοΠΑΣΟΚους» ψηφοφόρους.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, κάτι τέτοιο είναι δύσκολο, δεδομένων των τεταμένων σχέσεων του κ. Τσοβόλα και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Πάντζα, ο οποίος προέρχεται από το ΔΗΚΚΙ και είχε προσφύγει δικαστικά κατά της απόφασης του πρώην υπουργού να αναστείλει τη λειτουργία του κόμματος, με το αιτιολογικό ότι αυτή «έγινε χωρίς να έχει ληφθεί απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής και του Συνεδρίου, που αποτελούν, σύμφωνα με το καταστατικό του ΔΗΚΚΙ, τα ανώτατα όργανά του».