23 Σεπτεμβρίου 2014

ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ Κ@ΛΟΥ! Οικονομικό «Βατερλό» για τον Πούτιν - Καταποντισμός χωρίς τέλος για το ρούβλι

Το ρούβλι είναι το νόμισμα με την 2η χειρότερη εμφάνιση στον κόσμο από την αρχή του έτους, καθώς μόνο το πέσο Αργεντινής έχει υποστεί μεγαλύτερη διολίσθηση.

Δυσοίωνα ξεκίνησε την εβδομάδα το ρωσικό νόμισμα, καθώς έχασε επιπλέον 0,4% της αξίας του έναντι του αμερικανικού δολαρίου και διολίσθησε σε νέο αρνητικό ρεκόρ.

Το ρούβλι έχει υποστεί έντονες πιέσεις φέτος, καθώς οι δυτικές κυρώσεις που σχετίζονται με την εμπλοκή της Μόσχας στην ουκρανική κρίση, έχουν επιταχύνει την έξοδο κεφαλαίων από την Ρωσία.

Αυτή την περίοδο ισχύει μια εύθραυστη ανακωχή μεταξύ του Κιέβου και της Μόσχας, την οποία το ΝΑΤΟ αποκαλεί «ανακωχή μόνο στην θεωρία».

Το αποτέλεσμα είναι οι επενδυτές να συνεχίζουν να αποφεύγουν τα ανοίγματα στην ρωσική οικονομία, όπως απέδειξε και η ανακοίνωση της Blackstone ότι αποχωρεί από την χώρα.

Ετσι, το ρούβλι δεν έχει απολαύσει προνόμια από την ανακωχή και διολίσθησε σε νέο αρνητικό ρεκόρ, στα 38,58 ρουβλια ανά δολάριο.

Είναι το νόμισμα με την 2η χειρότερη εμφάνιση στον κόσμο από την αρχή του έτους, καθώς μόνο το πέσο Αργεντινής έχει υποστεί μεγαλύτερη διολίσθηση.

euro2day.gr