30 Σεπτεμβρίου 2014

Άστραψε και βρόντηξε ο Μ. Κεφαλογιάννης για τις "αλβανικές Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα, Καστοριά και Πάργα"

Για ενέργειες ακραίου αλυτρωτισμού και παραχάραξης της ιστορίας από την Αλβανία, μία υπό ένταξη χώρα, που αντιβαίνουν βασικές αρχές και αξίες της ΕΕ, κάνει λόγο ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κεφαλογιάννης καταγγέλλει στην ερώτησή του ότι «τα σχολικά βιβλία μίας υπό ένταξη χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, της Αλβανίας, βρίθουν αλυτρωτικών αναφορών και χαρακτηρισμών περί εδαφών μίας χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δήθεν τους ανήκουν».

«Παρά τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στην Ελλάδα για το θέμα», τονίζει ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, «οι Αλβανοί συνεχίζουν να παρουσιάζουν στα σχολικά τους βιβλία σαν δήθεν αλβανικές τις Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα, Πάργα και Καστοριά».

Απευθυνόμενος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο κ. Κεφαλογιάννης ρωτά τι πρόκειται να πράξει για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας στα σχολικά βιβλία της Αλβανίας και τη ρητή αποφυγή στο μέλλον κάθε αλυτρωτικής ενέργειας και προπαγάνδας.