30 Σεπτεμβρίου 2014

Μετά από ειδική επεξεργασία μηνών η ΕΛΑΣ βρήκε ορφανό DNA στη βόμβα με τα καρφιά του Χριστόδουλου Ξηρού!

Το DNA του ανθρώπου που κατασκεύασε μαζί με τον καταζητούμενο τρομοκράτη Χριστόδουλο Ξηρό την δολοφονική βόμβα που ταχυδρόμησαν στο Α/Τ Ιτέας, το περασμένο Ιούνιο, ανακάλυψαν οι ειδικοί των εργαστηρίων, έπειτα από κοπιαστική έρευνα στον μηχανισμό.

Το γενετικό υλικό του βοηθού του Χριστόδουλου Ξηρού εντοπίστηκε σε εξαρτήματα του μηχανισμού που χρειάζονται κολλήσεις και ένωση, και βρέθηκε έπειτα από μακροχρόνια και ειδική επεξεργασία, που πραγματοποίησαν οι επιστήμονες των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ.

Το γενετικό υλικό ακόμα δεν έχει προσωποποιηθεί, καθώς η αναδίφηση που έγινε στα αρχεία τις ΕΛ.ΑΣ δεν έδειξαν άνθρωπο που να έχει απασχολήσει τις Αρχές και να έχει καταχωρηθεί το DNA του στο αρχείο.

Όσον αφορά στην βόμβα, είχε ταχυδρομηθεί στο Α/Τ Ιτέας το περασμένο Ιούνιο, με αφορμή το θάνατο Αλβανού βαρυποινίτη, έπειτα από τον άγριο βασανισμό του από δεσμοφύλακες καθώς είχε σκοτώσει συνάδελφο τους μέσα στις φυλακές.

Η βόμβα που είχε ταχυδρομηθεί στο Α/Τ Ιτέας περιείχε καρφιά βίδες και μικρά μεταλλικά αντικείμενα, με σκοπό κατά την έκρηξη να υπάρξουν πολλά θύματα μεταξύ των αστυνομικών που θα βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο Τμήμα.

Ωστόσο λόγω αστοχίας υλικού η βόμβα δεν είχε εκραγεί με αποτέλεσμα να καταλήξει ατόφια στα χέρια των αστυνομικών.

Αποτυπώματα του καταζητούμενου δραπέτη Χριστόδουλου Ξηρού είχαν βρεθεί στο μηχανισμό, ενώ με προκήρυξη τους την ευθύνη για την αποστολή του τρομοδέματος είχε αναλάβει η οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων τις Φωτιάς”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ