23 Οκτωβρίου 2014

Ο Σουμάχερ προοδεύει αλλά θα χρειαστεί 1 με 3 χρόνια για να ανακάμψει

Η υγεία του πρώην πρωταθλητή της Formula 1 Μίκαελ Σουμάχερ βελτιώνεται σταδιακά αλλά θα χρειαστεί χρόνια έως ότου συνέλθει πλήρως, δήλωσε ο γιατρός που τον παρακολουθεί στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ μετά το ατύχημά του στις Γαλλικές Άλπεις, Ζαν-Φρανσουά Παϊέν.

«Έχω παρατηρήσει κάποια πρόοδο, αλλά θα έλεγα πως θα πρέπει να του δώσουμε χρόνο», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL ο κ. Παϊέν.

«Όπως και με τους άλλους ασθενείς, βρισκόμαστε σε μια χρονική κλίμακα [που θα διαρκέσει] από ένα ως τρία χρόνια», συμπλήρωσε.

Μετά από παραμονή σε τεχνητό κώμα επί έξι μήνες, ο 45χρονος Σουμάχερ συνεχίζει την αποθεραπεία του στο σπίτι του, στο Γκλαντ της Ελβετίας, και ο κ. Παϊέν τον επισκέπτεται τακτικά.

Ο ιατρός δεν παρέλειψε να επισημάνει τον κομβικό ρόλο που έχει διαδραματίσει στην ανάρρωση του πρώην πιλότου της F1 η σύζυγός του, Κορίνα, μιλώντας για αυτήν με τα καλύτερα λόγια.

«Είναι πολύ συνδεδεμένη με τον Μίκαελ αλλά έχει την καθαρότητα [μυαλού] και την επιθυμία να τον βοηθήσει να προοδεύσει. Για χρόνια θα κάνει την ίδια δουλειά. Είναι πολύ καλός άνθρωπος», δήλωσε.