24 Οκτωβρίου 2014

Δυνατότητα ρύθμισης χρεών και μετά την 1η Οκτωβρίου προανήγγειλε ο Χαρδούβελης

Τη δυνατότητα ρύθμισης και των ληξιπροφειλών που θα δημιουργούνται μετά την 1η Οκτωβρίου, οι οποίες δεν περιλαμβάνονται στη νέα ρύθμιση για ληξιπρόθεσμα χρέη που ψηφίζεται σήμερα Παρασκευή, προανήγγειλε από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Οι προϋποθέσεις για ένταξη στη ρύθμιση για τις οφειλές μετά την 1η Οκτωβρίου θα καθοριστούν και θα παρουσιαστούν σύντομα, συμπλήρωσε ο κ. Χαρδούβελης, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Αναφερόμενος στην προς ψήφιση τροπολογία για τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, ο κ. Χαρδούβελης επισήμανε πως η κυβέρνηση ανταποκρίνεται στην ανάγκη να δοθεί μια «ανάσα» στους συμπολίτες μας που «λόγω της οικονομικής συγκυρίας δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους».

Συμπλήρωσε πως με την τροπολογία δύνεται σε πολίτες και επιχειρήσεις η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία σε 12 ως 100 δόσεις, με ανάλογη μείωση των προσαυξήσεων «ως και 100%», και με ετήσιο επιτόκιο 4,56%

Προσέθεσε επίσης πως με την τροπολογία η πολιτεία «επιδοκιμάζει έμπρακτα» συνεπείς φορολογούμενους που είχαν υπαχθεί σε παλαιότερες ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, καθώς τους επιτρέπει, αν θέλουν, να υπαχθούν με ευνοϊκότερους όρους στη νέα ρύθμιση.

Τόνισε πως η τροπολογία είναι αποτέλεσμα «εντατικής συνεργασίας» μεταξύ υπουργείων και «ενδελεχούς προετοιμασίας».

Εν τω μεταξύ, στα μέσα Νοέμβριου αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή στο TaxisNet για την ένταξη των πολιτών στην ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη.

Πηγή: http://www.skai.gr