24 Οκτωβρίου 2014

Πάει διάστημα η ΕΑΒ

Στο χώρο των δορυφόρων μπαίνει η ''Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία'' (ΕΑΒ) σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (European Space Agency - ESA).

Για το σκοπό αυτό ο ευρωπαϊκός οργανισμός,  ο οποίος έχει ως βασική αποστολή την υποστήριξη χρηματοδοτούμενων δράσεων για την ανάπτυξη των δυνατοτήτων της Ευρώπης στον τομέα του Διαστήματος, πραγματοποιησε την Πέμπτη με κλιμάκιό του,  επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στην Τανάγρα

Το κλιμάκιο συνοδευόταν από εκπροσώπους ευρωπαϊκών βιομηχανιών και εθνικών διαστημικών υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται στο σχεδιασμό και την κατασκευή δορυφόρων. Η επίσκεψη διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας στο πλαίσιο συνάντησης εργασίας με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, τη Γαλλική και Γερμανική αντιπροσωπεία, καθώς και μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τις δύο χώρες.

Τους ευρωπαίους επισκέπτες αλλά και τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας που συνόδευαν την αποστολή υποδέχθηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΒ κ. Δημήτριος Παπακώστας και υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης - και σχετικής ξενάγησης στις εγκαταστάσεις - έγινε ενημερωτική παρουσίαση για τις δραστηριότητες, τη στρατηγική και τις προτεραιότητες της ΕΑΒ με έμφαση στις μακροχρόνιες συνεργασίες της με την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία και τις δυνατότητές της στον τομέα της Αεροδιαστημικής Τεχνολογίας.

Το ενδιαφέρον εστιάστηκε με εκτενή συζήτηση στο σχεδιασμό της ΕΑΒ να συμμετάσχει με την ανάληψη έργου σε συγκεκριμένα προγράμματα της ESA σε τομείς όπως η ανάπτυξη τεχνολογιών σχετιζόμενων με προηγμένα υλικά, ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη και η κατασκευή αεροδιαστημικών δομών και η ανάπτυξη και κατασκευή ηλεκτρονικών συστημάτων δορυφόρων συμπεριλαμβανομένων και των μη επανδρωμένων αυτόνομων συστημάτων κ.ά.