30 Οκτωβρίου 2014

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Αν πάμε σε πρόωρες εκλογές επιστρέφει το δίλημμα ευρώ ή δραχμή

Μια συνέντευξη στο Bloomberg που θα συζητηθεί έδωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το Bloomberg  αναφέρει ότι:
«Οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων είναι αντιμέτωποι με ένα «τρενάκι του τρόμου» για το επόμενο τετράμηνο, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να αποτρέψει το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών».

Ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλέσει πρόωρες εκλογές, γυρνώντας τους ψηφοφόρους πίσω στο 2012, όταν η παραμονή της χώρας στο ευρώ κρεμόταν από μια κλωστή».

Και προσθέτει: «Η πραγματικότητα είναι ότι θα υπάρχει κλίμα αβεβαιότητας μέχρι τον Φεβρουάριο. Η αστάθεια προκαλείται από τον φόβο των πρόωρων εκλογών και την πιθανότητα ότι αυτές θα κερδηθούν από ένα κόμμα που δεν είναι νορμάλ».

Όταν ερωτάται αν οι επενδυτές θα πρέπει να ξεφορτωθούν τα ελληνικά ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους, μέχρι να εκλεγεί ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απαντά: «Μη ρωτάτε εμένα, ρωτήστε τον ΣΥΡΙΖΑ».

Και συνεχίζει: «Ορισμένα από τα διλήμματα που έπρεπε να απαντήσουμε το 2012 είναι βέβαιο ότι θα τεθούν ξανά τον Φεβρουάριο. Οι βουλευτές ξέρουν πιο είναι το διακύβευμα. Αν το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας δεν δείξει ότι αντιμετωπίζει με σοβαρότητα την δέσμευσή του προς τις μεταρρυθμίσεις, τότε οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων θα παραμείνουν υψηλές. Αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους τους εμπλεκόμενους και κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ»,.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης καταλήγει: «Μόλις βγήκαμε από το νοσοκομείο, οπότε δεν είμαστε έτοιμοι να τρέξουμε μαραθώνιο. Προς το παρόν, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι βόλτες στο πάρκο...Αυτή η προληπτική χρηματοδότηση είναι το μεταβατικό στάδιο που χρειαζόμασταν».