24 Οκτωβρίου 2014

UEFA: Στα...χαρτιά πήρε το ματς με Αλβανία η Σερβία

Την απόφασή της για τα όσα απίστευτα συνέβησαν στη διάρκεια του αγώνα των προκριματικών του EURO 2016, Σερβία-Αλβανία, ανακοίνωσε η UEFA.

Όπως έκρινε η πειθαρχική επιτροπή της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, η Σερβία κερδίζει το ματς στα...χαρτιά (διακόπηκε οριστικά) με 3-0, ωστόσο...επέβαλλε ταυτόχρονα ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών στους «πλάβι», παίρνοντας πίσω με αυτό τον τρόπο αυτούς που τους έδωσε χωρίς να τελειώσει ποτέ ο αγώνας.

Επίσης, οι Σέρβοι τιμωρήθηκαν με ποινή αποκλεισμού της έδρας τους στα δύο επόμενα παιχνίδια, ενώ και οι δύο ομάδες τιμωρούνται με πρόστιμο 100.000 ευρώ η καθεμία.

Στο 45ο λεπτό του συγκεκριμένου αγώνα στο Βελιγράδι για τα προκριματικά του EURO 2016, έκανε την εμφάνισή του τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι (!) με μία σημαία πάνω από τον αγωνιστικό χώρο και προπαγάνδιζε χάρτη της «Μεγάλης Αλβανίας».

Με το που πλησίασε στο έδαφος, ο Στέφαν Μίτροβιτς, κατάφερε να το πιάσει, κι ο συμπαίκτης του στην εθνική Σερβίας, Νεμάνια Γκούντελι, άρπαξε τη σημαία και την κατέβασε.

Οι Αλβανοί παίκτες εξοργίστηκαν κι όρμησαν στο Μίτροβιτς, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί γενική σύρραξη, ενώ εισέβαλλαν στο γήπεδο οπαδοί.

Ο διαιτητής της συνάντησης, Μάρτιν Ατκινσον, αναγκάστηκε να διακόψει προσωρινά την αναμέτρηση και λίγο αργότερα οριστικά.