23 Νοεμβρίου 2014

1 δις μίζες για εξοπλισμούς σε 15 χρόνια - 153 εκατομμύρια μοίρασε μόνο ο Ευσταθίου

Ποσά που “ζαλίζουν” αποκαλύπτονται από το απολογητικό υπόμνημα του Πάνου Ευσταθίου. 153 εκατομμύρια ευρώ είχε μοιράσει ο Ευσταθίου ,αντιπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Atlas.

Σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιεύει η Real News τα ποσά αυτά διακινήθηκαν από το 2002 έως και το 2011 και τουλάχιστον ένα μέρος από αυτά προοριζόταν για μίζες,προκειμένου το ελληνικό κράτος να προτιμήσει τα εξοπλιστικά προγράμματα που προωθούσε ο Π.Ευσταθίου.

Τα χρήματα μοιράστηκαν μέσω δύο λογαριασμών στις τράπεζες Dresder και BNP Paribas οι οποίοι ανήκουν στην εταιρεία Ironhelm Ltd. του Π.Ευσταθίου. Υπάρχουν και οι κωδικές ονομασίες για τους παραλήπτες των πληρωμών:

•Χονδρός γάτος είναι ο ένας , Φαλακρό Βουνό ο δεύτερος , Ξάδελφος Π.Κ ,Takis,Doctor κλπ.

Ποιοι κρύβονται πίσω από τα παρατσούκλια είναι πια εύκολο να αποκαλυφθεί.

Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι προκύπτουν ακόμη 14 άτομα τα οποία φέρονται να έχουν πάρει μίζες από τον Ευσταθίου. Άτομα που μέχρι τώρα δεν είχαν αποκαλυφθεί. Ο Ευσταθίου στο υπόμνημά του δηλώνει έτοιμος να συνεργαστεί με τις γερμανικές αρχές και προς απόδειξη “δινει” επτά Γερμανούς που ήταν διευθυντικά στελέχη της STN Atlas,πριν αυτή αγοραστεί από την Rheinmentall Defense.

Και για δεύτερο πολιτικό υπάρχει θέμα-1 δις σε μίζες τα τελευταία 15 χρονια

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος αναζητείται 1 δις που πήγε σε μίζες την τελευταία 15ετία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα μετά από τον Καρατζαφέρη ακολουθεί και δεύτερος πολιτικός ο οποίος ελέγχεται για offshore εταιρείες και είχε σχέσεις με εξοπλιστικά προγράμματα από Ρωσία και Γαλλία.

http://www.onalert.gr/stories/mizes-mamouth-153-ekatommyrion-kai-14-paraliptes-edose-o-eystathiou/38738