28 Νοεμβρίου 2014

Απίστευτες σκηνές στο Σαντιάγο: Πολίτες γδύνουν και δένουν σε στύλο κλεφτρόνι που απείλησε με μαχαίρι συνταξιούχο [εικόνες]

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν την Πέμπτη στο Σαντιάγο της Χιλής, όταν πολίτες αντιλήφθηκαν πως ένας 32χρονος απείλησε με μαχαίρι έναν συνταξιούχο με πρόθεση να τον κλέψει.
Τότε, το οργισμένο πλήθος τον έπιασε, τον έγδυσε και τον έδεσε με πλαστικό νάιλον σε έναν στύλο την ώρα που ο ήλιος έκαιγε, με το θερμόμετρο αυτή την περίοδο να δείχνει στην πρωτεύουσα της Χιλής τους 27 βαθμούς Κελσίου υπό σκιά.

Ο 32χρονος Βαλεντίνο Αμπέιτα Μπαρέρα έμεινε δεμένος στον στύλο επί 20 λεπτά. Οταν πια έφτασαν οι αστυνομικοί στο σημείο, εκείνος, χωρίς να αποκαλύπτει τον λόγο για τον οποίο βρέθηκε εκεί, παρακαλούσε να τον λύσουν, ώστε να μπορέσει να ντυθεί. Τελικά, αφέθηκε ελεύθερος, καθώς το θύμα δεν υπέβαλε μήνυση.

Ωστόσο, στη Χιλή έχει ξεκινήσει ένα ντιμπέιτ περί τέτοιων περιστατικών αυτοδικίας. Η Ντανιέλα Μοντόγια Πασό τόνισε σε δηλώσεις πως «έπρεπε απλά να τον συλλάβουν, αλλά όχι να τον δείρουν. Τέτοιου είδους αντιδράσεις μας κάνουν ίδιους με τους εγκληματίες». Ωστόσο μια άλλη πολίτης αντέτεινε πως «θα ήθελα να κάνω το ίδιο πράγμα στον κλέφτη που με απείλησε με όπλο σήμερα το πρωί».

Ενας εκπρόσωπος της Αστυνομίας δήλωσε για το περιστατικό: «Από τη στιγμή που ούτε ο άνδρας που τον έδεσαν στον στύλο ή το υποτιθέμενο θύμα δεν επιθυμούν να κάνουν αναφορά, τότε δεν υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε».