23 Νοεμβρίου 2014

Αντιμέτωποι με τις τουρκικές προκλήσεις οι Έλληνες βουλευτές στη Χάγη

Στη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ
 
Μάχη για τις ελληνικές θέσεις δίνουν οι Έλληνες βουλευτές στην Χάγη στην ετήσια συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ.

Οι βουλευτές της ΝΔ Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Ευριπίδης Στυλιάνιδης και Θεόδωρος Καράογλου έχουν να αντιμετωπίσουν και πάλι την προκλητική στάση του Τούρκου βουλευτή του κόμματος του Ερντογάν, Οσμάν Μπακ, ο οποίος σε έκθεση που του ανατέθηκε να συντάξει για την ενεργειακή πολιτική του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο, κάνει αναφορές για το κράτος των Σκοπίων, ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας" ενώ και στις θέσεις σχετικά με την ΑΟΖ της Ελλάδος και της Κύπρου εμμένει στην άποψη ότι η Τουρκία έχει δικαιώματα στην Κυπριακή Ανεξάρτητη Οικονομική Ζώνη.

Μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 ο Λ. Τσαβδαρίδης τόνισε πως "οι προτάσεις και οι παρατηρήσεις του Τούρκου βουλευτή δεν συμφέρουν την ελληνική πλευρά και γίνεται μια σκληρή διαπραγμάτευση. Είμαστε σε επαφή με τις ξένες αντιπροσωπείες που μπορούν να στηρίξουν τα δικά μας συμφέροντα και μέχρι την ώρα τις ψηφοφορίας των εκθέσεων θα προσπαθήσουμε να το ανατρέψουμε το ψήφισμα υπερ των δικών μας θέσεων…"

Στην σύνοδο του ΝΑΤΟ συμμετέχει και η ευρωβουλευτής της Ελιάς Εύα Καϊλή, διεκδικώντας να περάσουν οι ελληνικές θέσεις στις εκθέσεις που θα ψηφιστούν τις επόμενες ημέρες.