21 Νοεμβρίου 2014

Ο Τάκης Μπαλτάκος "παραμονεύει" για τις εξελίξεις με τον Καρατζαφέρη

Πώς συνδέεται ο Τάκης Μπαλτάκος με τον Φραγκούλη Φράγκο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
 
Την υλοποίηση των σκέψεων και των σχεδιασμών του Τάκη Μπαλτάκου για την ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα με έντονα πατριωτικές αναφορές, που θα απευθύνεται στη βάση της παραδοσιακής λαϊκής Δεξιάς, επιταχύνουν οι δικαστικές εξελίξεις με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Καρατζαφέρη.
Σύμφωνα με συνομιλητές του, ο γνωστός δικηγόρος εκτιμά πως το πολιτικό κενό που δημιουργήθηκε στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας μετά την κατάρρευση του διλήμματος «μνημόνιο-αντιμνημόνιο» καθίσταται ακόμη μεγαλύτερο, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς το 2,8% που συγκέντρωσε ο ΛΑΟΣ στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

«Δεν υπάρχει σοβαρός δεξιός πόλος, με αυθεντικά πατριωτικά χαρακτηριστικά, από την ώρα που πολλοί στη Ν.Δ. μιλούν για αμφίπλευρες διευρύνσεις. Κάπως πρέπει να εκφραστεί αυτό το κομμάτι του εκλογικού σώματος», τονίζουν πολιτικοί φίλοι του Τάκη Μπαλτάκου. Ο τελευταίος πυκνώνει τις επαφές του με στελέχη που δραστηριοποιούνται στα δεξιά της Ν.Δ., ενώ, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», έχει αποκαταστήσει σε σημαντικό βαθμό τις σχέσεις του με κορυφαία στελέχη της πρωθυπουργικής αυλής.

Εξάλλου, είναι κοινό μυστικό στους παροικούντες τη «γαλάζια» Ιερουσαλήμ πως στους κόλπους των στενών συνεργατών του συστήματος Σαμαρά ευδοκιμεί εδώ και καιρό η άποψη για τη δημιουργία ενός «ελεγχόμενου» κομματικού σχηματισμού στα δεξιά του κυβερνητικού εταίρου, που θα μπορούσε να συσπειρώσει τους παλαιούς ψηφοφόρους της Ν.Δ., οι οποίοι ελέω Μνημονίου αναζήτησαν και αναζητούν μια διαφορετική πολιτική διέξοδο.  «Τώρα που παραπαίουν οι ΑΝ.ΕΛ., ο Καρατζαφέρης και οι υπόλοιποι, υπάρχουν περιθώρια για νέες πρωτοβουλίες», υποστηρίζουν οι υπέρμαχοι του σχεδίου.

Σύμφωνα δε με τους ίδιους, το κόμμα αυτό θα μπορούσε υπό συνθήκες να αποτελέσει έναν σοβαρό πολιτικό εταίρο για τη Ν.Δ., ακόμη και σε επίπεδο κυβερνητικής συνεργασίας (ανάλογα με τις εξελίξεις και τα αποτελέσματα των επόμενων εθνικών καλπών). Ενδεικτικό των προθέσεων του άλλοτε ισχυρού άνδρα του συστήματος Σαμαρά είναι η τακτική επικοινωνία του τόσο με τον Φραγκούλη Φράγκο (που εδώ και πολύ καιρό θεωρείται πρόσωπο-κλειδί στις ζυμώσεις που λαμβάνουν χώρα στους κόλπους της Κεντροδεξιάς), όσο και με ανεξάρτητους δεξιούς, αντιμνημονιακούς βουλευτές, όπως ο Βασίλης Καπερνάρος. Πλέον, αυτό που μένει να φανεί είναι το χρονικό πλαίσιο εντός του οποίου θα αναπτυχθούν οι κινήσεις του Τάκη Μπαλτάκου, οι οποίες σε κάθε περίπτωση βρίσκονται σε απόλυτη σύνδεση με τις εξελίξεις στο μέτωπο της Προεδρίας της Δημοκρατίας.