25 Νοεμβρίου 2014

"ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ" ΤΗΣ ΠΟ@ΤΣΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ! Σταθάκης: «Εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη η ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων»

[Ποια αεροδρόμια ρε γίδι που τα περισσότερα είναι με υποδομές της δεκαετίας του 60 και άλλα μπάζουν νερά ή άλλα δεν έχουν ηλεκτρικούς ιμάντες για τις βαλίτσες; Ποιος θα πληρώσει για την ανακαίνισή τους ή την αναβάθμισή τους βρε στόκε; Αέρα κοπανιστό πουλήσαμε και κάνεις και τον δύσκολο από πάνω; Το Χίθρου που κατέβηκες καμαρωτός για να συναντηθείς με τα "κοράκια" είναι ιδιωτικό ή κρατικό βρε σούργελο;]

«Εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη για τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας» χαρακτηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης την ανακοίνωση του ανάδοχου για τον διαγωνισμό της ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων.

Όπως εξηγεί ο κ. Σταθάκης, η σύμβαση θα προβλέπει τον διπλασιασμό της τιμής του εισιτηρίου, αυξάνοντας έτσι το κόστος μετακίνησης για τους έλληνες πολίτες αλλά και πλήττοντας την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Σήμερα, τα περιφερειακά αεροδρόμια είναι στην πλειοψηφία τους κερδοφόρα και σε θέση να αποζημιώνουν όσα από αυτά είναι ελλειμματικά.

Άρα, σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δεν επιβαρύνουν με κανένα τρόπο τα δημόσια ταμεία.

Η ενέργεια αυτή, τονίζει ο κ. Σταθάκης «η οποία κινείται στα όρια της νομιμότητας, πραγματοποιείται την ίδια στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματικών ενώσεων και των τοπικών κοινωνιών που πλήττονται αντιτίθενται στην εκποίηση τους».

Κατά συνέπεια, «η πώληση της δημόσιας αυτής υποδομής προσβάλει ευθέως το δημόσιο συμφέρον και ως ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουμε κατηγορηματικά της αντίθεση μας σε αυτή» καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Σταθάκης.

«Η ψήφος εμπιστοσύνης των ξένων επενδυτών στην Ελλάδα προκαλεί αλλεργία στον ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη με αφορμή τις δηλώσεις του Γ. Σταθάκη.

«Και, βεβαίως, αποδεικνύει πως άλλα λένε στην Ελλάδα και άλλα στο Σίτι του Λονδίνου», πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.