18 Δεκεμβρίου 2014

Ψυχαρομπομπολαίοι κάνουν το χατίρι του ΣΥΡΙΖΑ και βάζουν στο ψυγείο τον Πρετεντέρη

Στο… ψυγείο φαίνεται ότι βάζει το Mega τον Γιάννη Πρετεντέρη, καθώς ο καταξιωμένος αλλά και συγκρουσιακός δημοσιογράφος και παρουσιαστής βρέθηκε στο περιθώριο του σχολιασμού των δραματικών πολιτικών εξελίξεων, στον απόηχο της πρώτης ψηφοφορίας στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ενώ λοιπόν ο Γιάννης Πρετεντέρης ήταν ο κεντρικός σχολιαστής δίπλα στη Μαρία Σαράφογλου, και ανέπτυξε μια μάλλον αισιόδοξη εκτίμηση για τις επόμενες δυο ψηφοφορίες, αναφορικά με τις πιθανότητες της κυβέρνησης να συγκροτήσει προεδρική πλειοψηφία 180 βουλευτών, στη συνέχεια βγήκαν στα παράθυρα του Mega ο Αντώνης Καρακούσης και ο Θανάσης Τσεκούρας, οι οποίοι ουσιαστικά τον ακύρωσαν.

Τόσο ο διευθυντής του “Βήματος της Κυριακής” όσο και ο διευθυντής του “Έθνους” διατύπωσαν την ακριβώς αντίθετη από τον Γιάννη Πρετεντέρη άποψη, υποστηρίζοντας ότι μετά το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας, είναι σχεδόν αδύνατο να καταφέρει η κυβέρνηση να εκλέξει από τη σημερινή Βουλή τον διάδοχο του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας, και πλέον η χώρα οδηγείται τάχιστα σε πρόωρες εκλογές.

Η Μαρία Σαράφογλου έδωσε επαρκή χρόνο στους Αντώνη Καρακούση και Θανάση Τσεκούρα για να αναπτύξουν την επιχειρηματολογία τους, ο Γιάννης Πρετεντέρης τους άκουγε μάλλον αιφνιδιασμένος, ενώ στο τέλος δεν είχε τη δυνατότητα να κάνει κάποιο σχόλιο-ρελάνς.

Η κίνηση από την πλευρά της ιδιοκτησίας του Mega ήταν βαθιά σημειολογική, καθώς την αντίθετη από τον Γιάννη Πρετεντέρη άποψη δεν διατύπωσαν… τυχαίοι δημοσιογράφοι αλλά οι διευθυντές του “Βήματος της Κυριακής” και του “Έθνους”, δηλαδή των εφημερίδων που ανήκουν στους 2 από τους μεγαλομετόχους του καναλιού, Σταύρου Ψυχάρη και Γιώργο Μπόμπολα.

Σημειώνεται ότι ο Γιάννης Πρετεντέρης, με τη σκληρή ρητορική που είχε αναπτύξει τους τελευταίους μήνες κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, είχε ενοχλήσει την Κουμουνδούρου, με αποτέλεσμα η Αξιωματική Αντιπολίτευση να μην δέχεται να έχει εκπροσώπους της στα παράθυρα του Mega, παρόντος του Γιάννη Πρετεντέρη.

ysterografa.gr