26 Ιανουαρίου 2015

Το λες και τρολιά! Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη ΝΔ ότι δεν τήρησε την παράδοση-Τι λέει η ΝΔ για την παράδοση-παραλαβή στον λαθροπρωθυπουργό;

Ο γενικός γραμματέας του απερχόμενου πρωθυπουργού, Κώστας Μπούρας, δέχθηκε τηλεφώνημα από τον συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Παπά,

ο οποίος τον παρακάλεσε να ενημερώσει τον γραμματέα του νέου πρωθυπουργού, Δημήτρη Τζανακόπουλο, για τις λειτουργίες του Μεγάρου Μαξίμου και να προχωρήσει στην παράδοση υλικού, σύμφωνα με πηγές της ΝΔ.

Έτσι, η παράδοση στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε μεταξύ γραμματέων του απερχόμενου και του νέου πρωθυπουργού.

Ν. Παππάς: Αναμέναμε να βρίσκεται ο κ. Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου

«Δυστυχώς ο κύριος Σαμαράς επέλεξε να μην βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου όταν έφτασε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Αυτή η παράδοση έχει τηρηθεί από τους προηγούμενους πρωθυπουργός που παρέδιδαν την κυβέρνηση. Εμείς αναμέναμε να τηρηθεί και σήμερα.

Οι σχετικές διαρροές που εμπλέκουν και εμένα προσωπικά είναι απολύτως ανακριβείς και απλώς χαρακτηρίζουν τους εμπνευστές τους» αναφέρει σε δήλωσή του ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς με αφορμή την απουσία του Αντώνη Σαμαρά από το Μέγαρο Μαξίμου κατά την παράδοση - παραλαβή.

Σπυράκη: Ο Τσίπρας είναι εκείνος που αγνόησε μια παράδοση αιώνων

Η απερχόμενη εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ απάντησε στον Νίκο Παππά τονίζοντας ότι οι όροι είχαν καθοριστεί από τους διευθυντές γραφείων, ενώ, επισήμανε ότι ο κ. Τσίπρας αγνόησε επιδεικτικά μια παράδοση αιώνων.
Αναλυτικά:

«Οι όροι της παράδοσης – παραλαβής καθορίστηκαν επακριβώς, όπως πολύ καλά γνωρίζει ο κ. Παππάς, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι διευθυντές των γραφείων του απερχόμενου και του νεοεκλεγέντος πρωθυπουργού.
Αν θέλαμε βεβαίως να μιλήσουμε για το ποιος αγνόησε επιδεικτικά μια παράδοση αιώνων, απλώς υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας είναι ο μοναδικός Έλληνας πρωθυπουργός που ορκίστηκε απόντος του Αρχιεπισκόπου και δεν έδωσε θρησκευτικό όρκο».