26 Ιανουαρίου 2015

ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΤΕ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΣΤΟ ΕΚ. ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΡΕΨΕΙ! Εκπρόσωπος Σόιμπλε: «Ναι» στην επέκταση, «όχι» στο κούρεμα

ΝΑ ΚΟΥΡΕΨΕΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΣΑΜΑΡΑΣ-ΑΔΩΝΙΣ ΜΕ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ ΣΤΟ 1,5%... ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ! Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΣΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ! Ο ΤΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Η γερμανική κυβέρνηση δεν φαίνεται να αλλάζει τις απόψεις της για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους, παρά την αλλαγή της ελληνικής κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει το Reuters, η εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, τουτέστιν του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Marianne Kothe παραχωρώντας τη Δευτέρα συνέντευξη Τύπου άφησε ανοιχτή την πόρτα στην Ελλάδα για μια πιθανή επέκταση του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης, αλλά απέκλεισε την πιθανότητα να γίνει και τρίτο κούρεμα χρέους ή αναδιάρθρωσή του.

Σε ερώτηση αν θα συζητούσε η Γερμανία την επέκταση του προγράμματος, η Marianne Kothe απάντησε: «Αυτό είναι σίγουρα μια δυνατότητα ή μια επιλογή και, όπως είπα, θα πάμε σε κάθε συζήτηση με εποικοδομητική διάθεση. Όπως πάντα, εξαρτάται από το πώς ένα αίτημα διατυπώνεται και από το γενικό πλαίσιο, αλλά κατ' αρχήν είναι μια είναι επιλογή».