26 Ιανουαρίου 2015

Η Νέα Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα ψήφισε (ξανά) ΣΥΡΙΖΑ [εικόνες]

Μπορεί οι αντιδράσεις των φίλων της ΑΕΚ να είναι έντονες και συχνά-πυκνά να διαδηλώνουν υπέρ του νέου γηπέδου της ομάδας, ωστόσο φαίνεται τελικά ότι οι πολίτες της περιοχής έχουν άλλη άποψη.
Ετσι, μετά τις εκλογές του Μαΐου όπου ο Αρης Βασιλόπουλος βγήκε Δήμαρχος και όχι κάποιος συνδυασμός από αυτούς που είχαν εκπροσώπους της ΑΕΚ (Γεωργαμλή, Αράπογλου, Αποστολάκη) και στήριζαν ανοιχτά το σχέδιο του Δημήτρη Μελισσανίδη, τώρα ήρθαν και τα νέα από τις βουλευτικές εκλογές.

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας ψήφισε ξανά... ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα που δεν έδειξε να συμφωνεί με το σχέδιο Μελισσανίδη, να αναδεικνύεται ξανά πρώτο. Στη Νέα Φιλαδέλφεια ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε το 40,63% των ψήφων ενώ η Νέα Δημοκρατία το 21,86%. Στον ευρύτερο δήμο Νέας Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, τα ποσοστά είναι λίγο χαμηλότερα αφού η κοινότητα της Νέας Χαλκηδόνας έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ 36,31% και στη Νέα Δημοκρατία 25,32%.


Πλέον, είναι ενδιαφέρον η στάση του ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα απέναντι στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ με τον υπάρχον νόμο, καθώς και η απόφαση του ΣτΕ τον Μάρτη από την προσφυγή του Δήμου και 17 πολιτών.
Σε κάθε περίπτωση για να προχωρήσει το θέμα του γηπέδου κάποια από τις δύο πλευρές πρέπει να βάλει... νερό στο κρασί της και να διαφοροποιήσει τα όσα υποστήριζε.