26 Ιανουαρίου 2015

Telegraph: Πάνος Καμμένος, θρήσκος, συνωμοσιολόγος και αντισημίτης

Με τον χαρακτηρισμό «συμμαχία έκπληξη» υποδέχεται η βρετανική εφημερίδα Telegraph τη συμφωνία ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και του ΑΝΕΛ για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Κάτι πoυ όπως επισημαίνει έκανε τις αγορές να τεθούν σε κατάσταση ανησυχίας.

Όπως γράφει ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Νικ Σκουάιρς πρόκειται για δύο παράξενους συνοδοιπόρους που οι διαφορές τους θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια φάση αβεβαιότητας την ελληνική πολιτική σκηνή τη στιγμή μάλιστα που ο Τσίπρας θα ξεκινήσει τις τραυματικές διαπραγματεύσεις της χώρας με τους διεθνείς δανειστές.

Θέλοντας να σκιαγραφήσει το προφίλ των ΑΝΕΛ, ο δημοσιογράφος αναφέρει: «Όπως ο ΣΥΡΙΖΑ έτσι και οι ΑΝΕΛ είναι εναντίον της Τρόικα λέγοντας πως η Ελλάδα δεν μπορεί να αποπληρώσει το χρέος. Πέραν αυτού, όμως, ελάχιστα κοινά έχουν με τον ΣΥΡΙΖΑ κάτι που προκαλεί ανησυχίες για μεγαλύτερη αστάθεια. Τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ συγκροτείται από Μαρξιστές, Σοσιαλιστές, Μαοϊκούς και Κομμουνιστές, οι ΑΝΕΛ είναι ένα συντηρητικό, εθνικιστικό κόμμα. Δημιουργήθηκαν το 2012 μέσα από τις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας, έχουν σχέσεις με την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τον άθεο Τσίπρα».

Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος πλέκει το προφίλ του Πάνου Καμμένου και σημειώνει: «Έχει πει ότι η Τρόικα μετέτρεψε την Ελλάδα σε αποικία. Επιθυμεί να διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος του χρέους και θεωρεί πως το κόμμα του είναι μια «βαλβίδα ασφαλείας» για την Ελλάδα στη συνάντηση με τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο. Οι επικριτές του λένε γι' αυτόν ότι είναι ο θεωρητικός των συνωμοσιών, εξ ου και έχει δηλώσει πως η Ελλάδα καταστράφηκε από τη νεοφιλελεύθερη χιονοστιβάδα. Επιπλέον έχει πει πως ο Ελλάδα έγινε το πειραματόζωο της Τρόικας σε ένα πείραμα λιτότητας.

Πρόσφατα ο Πάνος Καμμένος κατηγορήθηκε ως αντισημίτης. Τον προηγούμενο μήνα δήλωσε πως οι Έλληνες Εβραίοι πληρώνουν λιγότερους φόρους από τους υπόλοιπους πολίτες και έχουν προνομιακή μεταχείριση. Οι δηλώσεις του καταδικάστηκαν από το Συμβούλιο των Εβραϊκών Κοινονήτων στην Ελλάδα ως μια «σοβαρή αντισημιτική πράξη». Η απάντηση του κ. Καμμένου ήταν ότι όλα αυτά ήταν θεωρίες συνωμοσίας, ψέματα και συκοφαντίες που προέρχονται από τη σκοτεινή πλευρά του Διαδικτύου.