26 Ιανουαρίου 2015

VENCEREMOS ΡΕ! Τσίπρας σε Ιερώνυμο: Ήρθα να πάρω την ευχή σας (ΦΩΤΟ)

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα το μεσημέρι, λίγο πριν ορκιστεί πρωθυπουργός.

Κατά τη συνάντηση που διήρκησε σχεδόν μισή ώρα, συζητήθηκαν οι σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας, με τον νέο πρωθυπουργό να τονίζει ότι ότι “ο ρόλος της Εκκλησίας είναι ιδιαίτερα σημαντικός και μέλημα της νέας κυβέρνησης είναι να συνεργαστεί στενά με την Εκκλησία”.



«Έρχομαι να πάρω την ευχή σας, οι σχέσεις πολιτείας και εκκλησίας θα είναι πιο αναβαθμισμένες και πιο ουσιαστικές απ' ό,τι ήταν πριν» δήλωσε ο κ. Τσίπρας κατά την υποδοχή του από τον κ. Ιερώνυμο. «Έχουμε ανάγκη από τη δύναμη αυτή και ιδίως στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης, όπου ο ρόλος της Εκκλησίας είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Μέλημά μας είναι να συνεργαστούμε στενά, μέσα από το καλό κλίμα που υπάρχει» πρόσθεσε.



Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος ανέφερε: «Πρώτο μέλημά μας είναι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που υποφέρουν και σιγά- σιγά θα δούμε όλα τα άλλα ζητήματα».


Ο κ. Τσίπρας συνοδευόταν από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη και τον διευθυντή του γραφείου του, Νίκο Παπά. Μετά τη συνάντηση, δεν έγιναν δηλώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, στο τέλος της ο κ. Τσίπρας ζήτησε και πάλι την ευχή του αρχιεπισκόπου επισημαίνοντας ότι «θα μας χρειαστεί».

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI