28 Μαΐου 2015

Αύγουστος Κορτώ - Χρυσηίδα Δημουλίδου: Κόντρα για τα βραβεία βιβλίου

«Ξεκινώ αμέσως τη βιογραφία της μητέρας μου…»

Κόντρα συγγραφέων ξέσπασε μεταξύ της Χρυσηίδας Δημουλίδου και του Αύγουστου Κορτώ μετά την πρόσφατη απονομή βραβείων βιβλίου. Η γνωστή συγγραφέας θέλησε μέσω του λογαριασμού της στο Facebook να κάνει μια αναφορά στα βραβεία και στον φετινό και περσινό νικητή της κατηγορίας του ελληνικού μυθιστορήματος. Έγραψε χαρακτηριστικά:
«Πέρυσι συγγραφέας του αναγνωστικού κοινού αναδείχτηκε ο Αύγουστος Κορτώ με ένα βιβλίο που αναφερόταν στην ζωή της μητέρας του. Φέτος συγγραφέας του αναγνωστικού κοινού αναδείχτηκε ο Χρήστος Χωμενίδης με ένα βιβλίο που αναφερόταν στην ζωή της μητέρας του. Ξεκινώ αμέσως την βιογραφία της μητέρας μου…».

Η απάντηση ήρθε άμεσα από τον Αύγουστο Κορτώ που αναδημοσιεύοντας τα λόγια της Χρυσηΐδας Δημουλίδου έκανε το δικό του σχόλιο στον προσωπικό του λογαριασμόστο facebook.

«"Η μάνα της λασπουριάς": μια γυναίκα σούρνεται στα καταγώγια της απαγορευμένης ηδονής, και αφηγείται την πολυτάραχη, παθιασμένη ζωή της. Έρωτες φτηνοί σαν ελενίτ, φιλιά βρόμικα σαν πιτόγυρο από κάδο, μυστικά που σκοτώνουν και παχαίνουν. Μια κατάδυση στον βόρβορο του αγοραίου έρωτα και της νύχτας. Απαγορεύεται αυστηρά σε ανηλίκους, ενήλικες, ζώντες και νεκρούς.», έγραψε ο συγγραφέας.


Αξίζει να σημειωθεί πώς τόσο η Χρυσηΐδα Δημουλίδου όσο και ο Αύγουστος Κορτώ βρέθηκαν στην συγκεκριμένη απονομή βραβείων.