28 Μαΐου 2015

Άπλυτοι εισέβαλαν στο δημοτικό συμβούλιο της Γλυφάδας [βίντεο]

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Γλυφάδας, όταν εισέβαλαν περίπου 30 αντιεξουσιαστές.

Η ομάδα κινήθηκε ενάντια στο δημοτικό σύμβουλο της Χρυσής Αυγής, Σωτήρη Βοργιά, με λεκτική επίθεση. «Ηρθαμε αποφασισμένοι να μη σε ακουμπήσουμε. Θα σε αντιμετωπίσουμε πολιτικά. Είσαι φασίστας, ρουφιάνος, ψεύτης και βλάκας», ακούγεται να λέει ένας από τους συγκεντρωμένους, στο βίντεο που δημοσίευσε η ιστοσελίδα vimaonline.gr.

Αμέσως μετά το συμβάν, ο δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας, Αιμίλιος Βουγιουκλάκης πήρε την πρωτοβουλία, ζητώντας από τα όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ανεξάρτητα πολιτικών πεποιθήσεων, να καταδικάσουν το συμβάν: «Η ελεύθερη έκφραση θέσεων και απόψεων αποτελεί το θεμελιώδες συστατικό της δημοκρατίας μας», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «H προάσπιση του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης θέσεων και απόψεων αποτελεί τη θεμελιώδη υποχρέωση κάθε δημοκρατικού πολίτη. Γι αυτό και οφείλουμε όλοι να σταθούμε το ύψος των περιστάσεων και, με αφορμή το σημερινό συμβάν, να καταδικάσουμε απερίφραστα τη βία, από όπου και αν προέρχεται. Σε μια δημοκρατία η διαφωνία και η  αντιπαράθεση απόψεων αποτελούν τα στοιχεία που την προάγουν. Αντιθέτως, οι πρακτικές βίας και προπηλακισμών είναι αυτές που την υπονομεύουν και -εν τέλει- την απειλούν», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, έκανε λόγο για σκηνές ωμής βίας και φασισμού. «Δεν νομίζω ότι έχουμε το παραμικρό περιθώριο μετά από μία τέτοια βίαιη διακοπή της συλλογικής και δημοκρατικής διαδικασίας της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου να μην υπάρξει ένας σχολιασμός. Οφείλουμε να το κάνουμε αυτό σεβόμενοι την ιστορία αυτού του οργάνου και βεβαίως να μην δώσουμε το δικαίωμα να συμβεί και στο μέλλον κάτι αντίστοιχο.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό που συνέβη ήταν κάτι ακραίο. Το ότι υπάρχει ακραία συμπεριφορά από εκείνους που υποστηρίζουν το ναζισμό, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ακραία συμπεριφορά και από την άλλη κατεύθυνση».

Το ψήφισμα-εν τέλει- έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία από όλες τις παρατάξεις, με εξαίρεση την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ που επέλεξε να απέχει:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας καταδικάζει τη βίαιη εισβολή και διακοπή του από ανθρώπους με κεκαλυμμένα πρόσωπα και με βίαιη διάθεση απέναντι στο δημοτικό συμβούλιο».