01 Ιουλίου 2015

ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΛΑΦΑΖΑΝΗ! Δεν σταματούν να κάνουν προσλήψεις: Προκηρύσσουν 100 θέσεις σε ΕΒΖ και 450 σε ΔΕΗ

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η προκήρυξη για την πρόσληψη 100 επιπλέον εργαζομένων που θα λειτουργήσουν, από τον τρέχοντα μήνα, το εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στην Ορεστιάδα, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων της βορειοελλαδικής επιχείρησης Χριστόδουλος Βαρκάκης.

Υπενθυμίζεται ότι την απόφαση επαναλειτουργίας της μονάδας στην Ορεστιάδα γνωστοποίησε χθες το διοικητικό συμβούλιο της ΕΒΖ, με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη να δηλώνει πως πρόκειται για «πολύ θετική εξέλιξη».

Μεταξύ άλλων ο κ. Βαρκάκης επισήμανε ότι, αν το επιτρέψει ο αριθμός των στρεμμάτων που θα σπαρούν με τεύτλα, «δεν αποκλείεται να 'καπνίσει' και η μονάδα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στις Σέρρες». Υπενθυμίζεται ότι, πέρυσι, λειτούργησε μόνο το εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας, ύστερα από απόφαση που λήφθηκε για αναστολή λειτουργίας των μονάδων σε Ορεστιάδα και Σέρρες.

«Τα λάθη της προηγούμενης περιόδου δεν οδήγησαν μόνο στο κλείσιμο εργοστασίων της εταιρείας, αλλά και σε περιθωριοποίηση του προϊόντος μας, λόγω των κινήσεων πρακτικής που έκαναν οι ανταγωνιστές» τόνισε ο κ. Βαρκάκης, επισημαίνοντας πως αποτελεί «ευχής έργον το γεγονός ότι η κυβέρνηση παραμένει πιστή στις δεσμεύσεις της».

«Από την ημέρα που υπογράφηκε η νομοθετική πράξη που εξασφαλίζει τη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας, οι πωλήσεις της ΕΒΖ βρίσκονται σε ανοδική πορεία και πάλι και ο ανταγωνισμός που πίεζε τις τιμές προκειμένου να μας πετάξει από την αγορά, έπαψε να θεωρεί πιθανόν να μπει λουκέτο στην επιχείρηση» πρόσθεσε.

Την αισιοδοξία του για το μέλλον της τευτλοκαλλιέργειας στη χώρα μας, αλλά και της ΕΒΖ εξέφρασε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας Πέτρος Χαστανίδης, μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΒΖ.

«Είναι πλέον σαφής η πολιτική βούληση για τη λειτουργία της εταιρείας και στην περιοχή επικρατεί αισιοδοξία παρά τις πολιτικές εξελίξεις» σημείωσε, επισημαίνοντας ότι «ακόμα και οι τευτλοκαλλιεργητές προτίθενται να 'πατήσουν γκάζι' και να αυξήσουν την παραγωγή, αρκεί οι καιρικές συνθήκες να το επιτρέψουν».

Υπενθυμίζεται ότι, φέτος, στην περιοχή δικαιοδοσίας του εργοστασίου Ορεστιάδας, δηλαδή σε Έβρο, Κομοτηνή και Ξάνθη, σπάρθηκαν περί τα 10.000 στρέμματα (ήτοι 50.000 - 55.000 τόνοι).

Προκήρυξη και για 450 θέσεις στη ΔΕΗ

Ξεκίνησε η διαδικασία των αιτήσεων των υποψηφίων στην Προκήρυξη 3Κ/2015, για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 450 θέσεων προσωπικού, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη ΔΕΗ ΑΕ, σύμφωνα με το ΑΣΕΠ.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία λήγει με την πάροδο της 15ης Ιουλίου. Όπως σημειώνεται από την αρχή, η συμμετοχή στη διαδικασία ολοκληρώνεται με την αποστολή της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης των υποψηφίων, με τα απαιτούμενα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά, στο ΑΣΕΠ, μέχρι και την 20η Ιουλίου 2015, ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση:
ΑΣΕΠ

Αίτηση για την Προκήρυξη 3Κ/2015 Τ.Θ. 14.308
Αθήνα Τ.Κ. 115.10

Επισημαίνεται ότι για την ομαλή λειτουργία του συστήματος υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, συνιστάται στους υποψηφίους να μην περιμένουν την τελευταία ημέρα για να υποβάλλουν την ηλεκτρονική τους αίτηση καθώς τυχόν υπερφόρτωση του διαδικτύου ή σφάλμα στη σύνδεση με αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυσκολία ή αδυναμία υποβολής αυτής. Επιπροσθέτως, το ΑΣΕΠ σημειώνει ότι δεν φέρει ευθύνη για τυχόν αδυναμία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης που οφείλεται στους προαναφερόμενους παράγοντες.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ ή να απευθυνθούν στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ τηλεφωνικά (2131319100, εργάσιμες ημέρες και ώρες).