30 Ιουλίου 2015

ΑΥΤΟΣ ΕΙΣΑΙ! Και αύξηση θητείας και γυναίκες στο στρατό και μειώσεις αποδοχών ο Καμμένος... κι ας τα αμφισβητεί όπως έκανε με την αύξηση ΦΠΑ στα νησιά που την κατάπιε αμάσητη

Δεν πρόκειται να δεχτώ μείωση των αποδοχών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

«Όσο εγώ είμαι υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν πρόκειται να δεχτώ μείωση των αποδοχών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες έχουν μειωθεί πάρα πολύ, πάνω από 60%» δήλωσε σήμερα από την Τρίπολη ο Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας της Δ΄ ΕΣΣΟ, που πραγματοποιήθηκε στην 124 πτέρυγα βασικής εκπαίδευσης.

Όπως τόνισε στην συνέχεια ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, «δεν είναι ίδια η δουλειά όλων των δημοσίων υπαλλήλων με τους αξιωματικούς και τους υπαξιωματικούς, οι οποίοι δεν εργάζονται σε μια οκτάωρη βάση, αλλά εργάζονται σε εικοσιτετράωρη βάση και είναι σε συνεχή επιφυλακή».

Επίσης, προσέθεσε ότι περιθώρια περικοπών δεν υπάρχουν, ενώ σημείωσε ότι «όσον αφορά τις οποιεσδήποτε αιτιάσεις για μείωση των δαπανών της Άμυνας, αυτή την στιγμή είναι οριακά τα πράγματα»

Σχετικά με τα περί απολύσεων, ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι «δεν υπάρχει ποτέ καμία περίπτωση να συμφωνήσει κανείς από εμάς να απολυθεί στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων».

Και γυναίκες στο στρατό

Στο χακί όπως και οι άντρες θα ντύνονται σύντομα οι γυναίκες που αν το επιθυμούν θα μπορούν να καταταγούν εθελοντικά στις Ένοπλες Δυνάμεις ανοίγοντας έτσι και έναν δρόμο πιθανής επαγγελματικής αποκατάστασης.
Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος μιλώντας από την Τρίπολη για την Στρατιωτική Θητεία τόνισε: «Αυτή την ευκαιρία της κατάταξης στις Ένοπλες Δυνάμεις θα προσπαθήσω κατά την διάρκεια της θητείας μου στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να την δώσω εθελοντικά και στις Ελληνίδες. Να έχουμε εθελοντική κατάταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις των Ελληνίδων εκείνων που ιδιαίτερα θέλουν να προχωρήσουν και να συμμετάσχουν εν συνεχεία ως Στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων».

Πηγές του ΥΠΕΘΑ λένε πως ίσως έτσι να καλυφθούν κάποια κενά στην στελέχωση των μονάδων όμως εκφράζονται και αμφιβολίες για το κατά πόσο οι υπάρχουσες υποδομές μπορούν να υποδεχτούν μια τέτοια συμβίωση.

Και προαναγγελία αύξησης της θητείας;

Ο υπουργός μάλιστα κατά την διάρκεια δηλώσεων του άφησε να φανεί πως είναι επιθυμητή και η αύξηση της θητείας αφού τόνισε πως «όσο αφορά τους στρατεύσιμους είναι πολύ μικρή η θητεία, είναι εννέα μήνες θητεία, αυτό μας δημιουργεί αρκετά μεγάλα προβλήματα όσο αφορά τη στελέχωση, ιδιαίτερα της παραμεθορίου, για αυτό όλοι πάνε στην παραμεθόριο ιδιαίτερα στον Έβρο και στα νησιά.

Δεν φτάνουν οι εννέα μήνες θητεία, χωρίς βέβαια να υπάρχει η δυνατότητα να επεκτείνουμε αυτή τη θητεία» και συνέχισε λέγοντας πως: «η σκέψη που υπάρχει και την οποία σήμερα ανακοίνωσα από εδώ, αλλά και θα εξετάσουμε με τους Αρχηγούς και τα επιτελεία, είναι η δυνατότητα της εθελοντικής στράτευσης των γυναικών. Τα στελέχη όπως είδατε και εσείς, οι γυναίκες στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους άντρες συναδέλφους τους. Είδαμε σήμερα γυναίκες εκπαιδευτές ακόμα και στο Τμήμα των Επιδείξεων.

Αυτό σημαίνει ότι οι γυναίκες, οι μητέρες μας, οι κόρες μας, οι αδερφές μας μπορούν άριστα, εάν εκείνες το θελήσουν, γιατί θα είναι σε εθελοντική βάση, να υπηρετήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις, να λάβουν τη βασική εκπαίδευση, να μπορούν σε περίπτωση που χρειαστεί να αντιμετωπίσουν επάξια τον οποιοδήποτε κίνδυνο για την πατρίδα μας, να έχουν τη βασική κατάρτιση και παράλληλα να στελεχώσουν και υπηρεσίες που θα μπορέσουν να αποδεσμεύσουν άλλες δυνάμεις για την παραμεθόριο».

Σε ότι αφορά πάντως το χρόνο υλοποίησης της θητείας των γυναικών ο υπουργός τόνισε πως αυτό είναι μία σκέψη την οποία βάζει προς συζήτηση, «δεν είναι μία απόφαση». Και τόνισε πως «θα ξεκινήσει η συζήτηση στο Συμβούλιο Άμυνας με τα Επιτελεία, με την Πολιτική Ηγεσία, με την κοινωνία για να δούμε πως μπορεί να γίνει αυτό με τον καλύτερο τρόπο. Δεν πρόκειται να κάνουμε την Ελλάδα, Ισραήλ ώστε να έχουμε υποχρεωτική στράτευση αλλά θα δώσουμε τη δυνατότητα στην εθελοντική στράτευση.

Υπάρχουν παραδείγματα, ιδίως στην παραμεθόριο, γυναικών που κρατούν ολόκληρες περιοχές μόνες τους. Υπάρχει μία γυναίκα, την οποία συνάντησα στην Ήπειρο και βράβευσα η οποία είχε δεχθεί τέσσερις φορές επίθεση από εγκληματικά στοιχεία, κρατάει τέσσερα χωριά μόνη της . Όταν της είπα αν θέλει να ενταχθεί στην εθνοφυλακή μου είπε «με πολύ μεγάλη χαρά». Είστε λεβέντισσες οι Ελληνίδες, οπότε δεν έχετε να ζηλέψετε τίποτα από τους άντρες, γιατί να μην δώσουμε τη δυνατότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις να μπορέσετε να προσφέρετε».