01 Ιουλίου 2015

Ο Δαβάκης στόλισε τον μπάρμπα Αλέκο: «Σε μένα να μιλάς καλύτερα, ηλίθιε... τενεκέ!»

Τα ανοιχτά μικρόφωνα πρόδωσαν μία έντονη συνομιλία μεταξύ του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη και του βουλευτή Λακωνίας της ΝΔ Αθανάσιου Δαβάκη κατά τη διάρκεια της διαδικασίας για την ψηφοφορία του δημοψηφίσματος, το περασμένο Σάββατο.

Το έντονο φραστικό περιστατικό σημειώθηκε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, την στιγμή που η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη συνήθη πρακτική της, αποφάσισε να σχολιάσει έναν ομιλητή.

Και σ' αυτήν την περίπτωση αντέδρασαν αρκετοί βουλευτές της αντιπολίτευσης, με τον κ. Φλαμπουράρη να αναλαμβάνει ρόλο υπερασπιστή της προέδρου.

Το... γάντι σήκωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Δαβάκης, και όσα "γηπεδικά" ακολούθησαν (και τα οποία καταγράφηκαν στα επίσημα πρακτικά) είναι χαρακτηριστικά της έντασης και της πόλωσης που υπάρχει αυτή την στιγμή σε όλο το φάσμα πολιτικής ζωής.

Ο διάλογος είναι ενδεικτικός:
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ (Υπουργός Επικρατείας): (Δεν ακούστηκε)
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΑΒΑΚΗΣ: Σέβομαι τα χρόνια σου. Σέβομαι την ηλικία σου. Αλλιώς θα σου έλεγα αυτά που σου αξίζουν. Δεν σέβεσαι την ηλικία σου; Σε εμένα θα μιλάς καλύτερα! Ηλίθιε!
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Κύριε Δαβάκη, σταματήστε.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΑΒΑΚΗΣ: Είσαι απαράδεκτος. Να είσαι ευπρεπέστερος και σοβαρότερος. Είσαι στη Βουλή την Ελλήνων.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Κύριοι του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας που αποχωρείτε, αποχωρήστε εάν θέλετε με τακτικό τρόπο και μην παραβιάζετε τη διαδικασία.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΑΒΑΚΗΣ: Άντε μπράβο! Ντενεκέ!
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Κύριε Δαβάκη, θα με αναγκάσετε να λάβω μέτρα και δεν το θέλω.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΑΒΑΚΗΣ: Μα, δεν ακούσατε, κυρία πρόεδρε. Να μου μιλάει εμένα για γήπεδο.

Εκ των υστέρων ο κ. Δαβάκης επικοινώνησε με δημοσιογράφους, υποστηρίζοντας ότι απάντησε σε προκλήσεις του κ. Φλαμπουράρη.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο υπουργός Επικρατείας απευθύνθηκε σ' αυτόν, λέγοντας ότι η ΝΔ έχει μετατρέψει τη Βουλή σε γήπεδο, ενώ στη συνέχεια έκανε προς αυτόν μία απαξιωτική χειρονομία του στιλ "άντε φύγε από εδώ", γεγονός που τον εξόργισε.