27 Ιουλίου 2015

Πασίγνωστος ηθοποιός: «Όταν μίλησα για τα μνημόνια όρμηξαν να με φάνε! Το θέατρο τότε άδειασε»

«Ο Αντώνης Σαμαράς θα δικαιωθεί πάντως από τον ιστορικό του μέλλοντος».

Πασίγνωστος ηθοποιός δηλώνει για την εμπλοκή του με την πολιτική: «Προσπάθησε να συνεισφέρω για το καλύτερο. Το κόστος που πλήρωσα δεν με ενδιαφέρει γιατί έκανα χρέος μου στην κοινωνία. Μου κόστισε για λίγο τότε...»

Ο...
Ρένος Χαραλαμπίδης μιλάει στη Σοφία Χουντάση και το "Πρώτο Θέμα" για την εμπλοκή του με την πολιτική και τη σχέση του με τον Αντώνη Σαμαρά.

Είχε κάποιο κόστος η εμπλοκή σου με την πολιτική;

Προσπάθησε να συνεισφέρω για το καλύτερο. Το κόστος που πλήρωσα δεν με ενδιαφέρει γιατί έκανα χρέος μου στην κοινωνία. Μου κόστισε για λίγο τότε, αλλά η ανταμοιβή ήρθε αργότερα. Σήμερα φαίνεται ότι οι θέσεις που είχα το 2012, ότι δηλαδή τα μνημόνια δεν μπορούν να αποφευχθούν, είναι πραγματικότητα. Τότε όρμηξαν να με φάνε, αλλά είμαι πολεμιστής και αντέχω. Ήμουν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, καθώς με τίμησε ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά δέχθηκα επιθέσεις. Τώρα εισπράττω ένα κύμα αποδοχής, αγάπης και συγνώμης του κοινού. Οφείλω να σου ομολογήσω ότι το θέατρο τότε άδειασε. Δεν με πείραξε γιατί ήξερα ότι αυτό που έκανα ήταν το σωστό. Σήμερα, που υπογράφεται το τρίτο μνημόνιο και είναι πολύ πιο άσχημο από αυτά που ερχόντουσαν τότε, δικαιώθηκα.

Είχες προσωπική σχέση με τον Αντώνη Σαμαρά;

Δεν θα μιλήσω για τον Αντώνη, ο οποίος άλλωστε έχει αποφασίσει να περάσει ένα χρονικό διάστημα στη σιωπή. Ο Αντώνης Σαμαράς θα δικαιωθεί πάντως από τον ιστορικό του μέλλοντος.

Θα κατέβεις στις επόμενες εκλογές; 

Από τη στιγμή που δεν είναι ο Αντώνης Σαμαράς αρχηγός της ΝΔ έχει τελειώσει αυτή η ιστορία. Δέχθηκα να κατέβω στις εκλογές γιατί ο Αντώνης είναι πολύ ακέραιος άνθρωπος. Δεν θα το έκανα ξανά. Και δεν σου κρύβω ότι γνώρισα και αξιόλογους πολιτικούς που έφαγαν λάσπη. Υπάρχουν καλοί και κακοί πολιτικοί

http://www.zappit.gr/stories/Renos-Xaralampidhs-Otan-milhsa-gia-ta-mnhmonia-ormhksan-na-me-fane/41696