30 Ιουλίου 2015

Τα ομορφότερα γκολ που μπήκαν ποτέ στο Champions League! (VIDEO)

Στη ζωή, ιστορία γράφουν οι στιγμές. Στο ποδόσφαιρο, ιστορία γράφουν τα γκολ!

Το Champions League, η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του πλανήτη με την τόση «λάμψη», είναι, φυσικά... συνυφασμένο με το γκολ και δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα!

Από την έναρξη της διοργάνωσης, το 1992, αμέτρητες ήταν οι φορές που η μπάλα «σπαρτάρισε» στα δίχτυα! Κάποιες από αυτές, όμως, ήταν αληθινά ξεχωριστές, διότι η ομορφιά του γκολ που είχε μπει ήταν τόση, ώστε ακόμα και οι οπαδοί της ομάδας που το δέχθηκε αισθάνθηκαν την ανάγκη να χειροκροτήσουν, αφού είχαν συναίσθηση ότι μόλις είχαν δει μία πανέμορφη «ζωγραφιά» πάνω στον τεράστιο πράσινο καμβά!

Ακολουθούν, λοιπόν, δέκα από τα ομορφότερα γκολ που μπήκαν ποτέ στο Champions League – δέκα γκολ, αληθινά... έργα τέχνης!

1. Ζιντανικός «κεραυνός»!
Στον τελικό του Champions League η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετώπισε τη Λεβερκούζεν και νίκησε με 2-1, με το δεύτερο (και νικητήριο) γκολ της να είναι αλησμόνητο! Το πέτυχε ο Γάλλος «μάγος» και σούπερ σταρ της, Ζινεντίν Ζιντάν, με γυριστό σουτ στην κίνηση (μετά από έξοχη μπαλιά του Ρομπέρτο Κάρλος)! Κατά πολλούς, αυτό είναι το κορυφαίο γκολ σε ολόκληρη την ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ! Αν δεν το δεις, δεν πρόκειται να καταλάβεις τη μαγεία του!



2. Το «σβήσιμο του τσιγάρου»!
Ήταν 8 Μαρτίου του 2005 όταν ο Ροναλντίνιο σημείωσε, με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, ένα από τα ομορφότερα γκολ στο Champions League, στην αναμέτρηση με την Τσέλσι! Ο τρόπος που σκόραρε ήταν σαν να έσβησε ένα τσιγάρο κι αμέσως έδωσε σε αυτό το γκολ το περίφημο παρατσούκλι του!



3. Γκολ. Με ανάποδο ψαλίδι. Εκτός περιοχής.
Ειλικρινά, χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι άλλο, εκτός από την... περιγραφή του τίτλου; Αυτό το γκολ... φαντασίωση οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή έβαλε ο Ιταλός μέσος Μάουρο Μπρεσάν με τα χρώματα της Φιορεντίνα εναντίον της Μπαρτσελόνα, το 1999!



4. Η βολίδα του Χάτζι!
Πολλά και σπουδαία κατάφερε στη λαμπρή και γεμάτη τίτλους καριέρα του ο κορυφαίος Ρουμάνος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών! Μία από τις ομορφότερες στιγμές αυτής της σταδιοδρομίας ήταν η... γκολάρα με τρομερό σε δύναμη σουτ από 30 μέτρα που έβαλε κόντρα στη Μονακό παίζοντας με τη Γαλατάσαραϊ, το 2000!



5. Στάνκοβιτς, από το κέντρο και γκοοοοοοολ!
Στις 5 Απριλίου του 2011 η Ίντερ υποδέχθηκε τη Σάλκε, για τα προημιτελικά. Πριν καν συμπληρωθεί ένα λεπτό αγώνα ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς των «νερατζούρι» σκόραρε με φοβερό βολέ από το... κέντρο, κι ενώ η μπάλα είχε πέσει στα πόδια του από διώξιμο του αντιπάλου γκολκίπερ, Νόιερ! Λεπτομέρεια: η Ίντερ έχασε εκείνο το ματς με... 2-5!



6. Η γκολάρα του Σαβίσεβιτς!
Η Μπαρτσελόνα συνετρίβη από τη Μίλαν με 0-4 στον τελικό του Champions League του 1994 στην Αθήνα. Σαν να μην έφθανε αυτό, όμως, δέχθηκε και ένα εκπληκτικό γκολ με «λόμπα»! Το πέτυχε ο Σέρβος «μαέστρος» των «ροσονέρι», Ντέγιαν Σαβίσεβιτς, «κρεμώντας» από πλάγια και δεξιά τον γκολκίπερ Άντονι Θουμπιθαρέτα! Ένα γκολ ιδανικό σε έμπνευση και εκτέλεση!



7. Το «εξωτερικό» του Ανρί!
18 Οκτωβρίου 2005. Η Άρσεναλ παίζει εκτός έδρας με τη Σπάρτα Πράγας και ο Τιερί Ανρί πετυχαίνει ένα από τα ομορφότερα γκολ της μεγάλης καριέρας του: «κατεβάζει» τη μπάλα με το τακουνάκι και με σουτ με εξωτερικό φάλτσο «σκοτώνει» τον αντίπαλο γκολκίπερ!



8. Η «λόμπα» του... νεοεισελθόντα!
Ο Λαρς Ρίκεν βίωσε ένα από τα όνειρα όλων όσων έχουν παίξει ποδόσφαιρο έστω και μία φορά! Μπήκε αλλαγή για τη Ντόρτμουντ στον τελικό του Champions League του 1997 με τη Γιουβέντους και, μόλις στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, «κρέμασε» με φανταστική «λόμπα» τον αντίπαλο πορτιέρε, Άντζελο Περούτσι, διαμορφώνοντας το 3-1 υπέρ της ομάδας του (που ήταν και το τελικό σκορ)!



9. Τακουνάκι... αέρος αέρος!
Το όνομα του Σαρλ-Εντουάρ Κοριντόν μάλλον δεν σας «λέει» τίποτα! Κι όμως, ο κύριος αυτός έβαλε ένα γκολ στο Champions League εξαιρετικά σπάνιο, όσο και πανέμορφο! Παίζοντας με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν εναντίον της Πόρτο, το 2004, «νίκησε» τον αντίπαλο τερματοφύλακα με... εναέριο τακουνάκι! Ήταν τύχη; Ήταν ικανότητα; Ό,τι και αν ήταν, ένα είναι σίγουρο: το γκολ του μνημονεύεται μέχρι σήμερα!



10. Το βολέ του ΜακΜάναμαν!
Το γκολ αυτό αποτελεί, αναμφίβολα, την κορυφαία στιγμή του Στιβ ΜακΜάναμαν με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης και παράλληλα είναι ένα από τα ομορφότερα που μπήκαν ποτέ σε τελικό Champions League! Ο σπουδαίος Άγγλος εξτρέμ το έβαλε με εξαιρετικό μονοκόμματο «κεραυνό» εν κινήσει εκτός περιοχής στον τελικό του 2000 κόντρα στη Βαλένθια, κάνοντας το 2-0 (3-0 το τελικό αποτέλεσμα)!