01 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΑΣΤΑΤΗ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ! Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απαγόρευση του ΚΚ... Καζακστάν!

Με απόφαση δικαστηρίου και με το πρόσχημα ότι δεν συγκεντρώνει τον απαραίτητο αριθμό μελών (38, αντί για 40 χιλιάδες μέλη)

Μπορεί να διανύουμε προεκλογική περίοδο, φαίνεται όμως ότι το ΚΚΕ βρίσκει χρόνο, παράλληλα με τη «μάχη» της κάλπης, να δίνει «μάχες» και σε άλλα μέτωπα, υπερασπιζόμενο τα ιδανικά του κόμματος.

Έτσι, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος προχώρησε σήμερα σε καταγγελία για την απαγόρευση του Κομμουνιστικού Κόμματος Καζακστάν, στην οποία προχώρησαν πρόσφατα οι Αρχές της χώρας, με απόφαση δικαστηρίου και με το πρόσχημα ότι δεν συγκεντρώνει τον απαραίτητο αριθμό μελών (38, αντί για 40 χιλιάδες μέλη).

Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους κομμουνιστές του Καζακστάν και απαιτεί την ακύρωση της απαγόρευσης του ΚΚ Καζακστάν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Περισσού:
Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απαγόρευση του Κομμουνιστικού Κόμματος Καζακστάν, στην οποία προχώρησαν πρόσφατα οι αρχές του Καζαχστάν, με απόφαση δικαστηρίου και με το πρόσχημα ότι δεν συγκεντρώνει τον απαραίτητο αριθμό μελών (38 αντί για 40 χιλιάδες μέλη).

Τα τελευταία χρόνια η δράση του ΚΚ Καζαχστάν βρέθηκε αρκετές φορές στο στόχαστρο των αρχών του Καζαχστάν, που είχαν επιβάλει ανάλογες προσωρινές αποφάσεις αναστολής της λειτουργίας του, όπως όταν αυτό εκδήλωσε την στήριξή του στην απεργία των εργατών της πετρελαιοβιομηχανίας στην πόλη Ζαναοζέν, που με βίαιο κι αιματηρό τρόπο κατέστειλαν οι αρχές, αλλά και για τη συμμετοχή του σε συμμαχία οργανώσεων της αντιπολίτευσης το 2011-12.

Η νέα αυτή απόφαση, που “τελεσίδικα” πλέον απαγορεύει τη δράση του ΚΚ Καζαχστάν, έχει στόχο να εμποδίσει τη πολιτική δράση των κομμουνιστών, την κάθοδό τους στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, σε συνθήκες μάλιστα όπου οξύνεται η καπιταλιστική οικονομική κρίση στο Καζαχστάν κι αναμένεται να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η επίθεση στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα. Όχι τυχαία η συγκεκριμένη αντικομμουνιστική απόφαση συνδυάστηκε με την έγκριση νέου νόμου «για τα συνδικάτα», με τον οποίο επιβάλλεται ασφυκτικότερος έλεγχος των συνδικάτων από την εργοδοσία και τις αρχές, ενώ καθιερώνονται διώξεις για συμμετοχή σε "παράνομη απεργία", σε "παράνομες συγκεντρώσεις», για «τη δημιουργία αδήλωτων συνδικάτων και κομμάτων" κοκ.

Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους κομμουνιστές του Καζαχστάν, καταδικάζει τον νέο αντιδημοκρατικό κι αντικομμουνιστικό κατήφορο των αρχών του Καζαχστάν κι απαιτεί την ακύρωση  της απαγόρευσης του ΚΚ Καζαχστάν.